Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Een pleegkind in je gezin - vragen familie en vrienden

Een pleegkind in je gezin, wat houdt dat in?

We maken samen met Stichting Kinderpostzegels een animatiefilm over pleegzorg voor familie en vrienden van pleeggezinnen. Zo hoef je als pleegouder niet elke keer uit te leggen wat pleegzorg is, wat het pleegouderschap betekent voor jou en wat de gevolgen zijn voor je omgeving. Waar moet in ieder geval aandacht voor zijn of wat moet benoemd worden in het filmpje?

Wat moeten je familie, vrienden en kennissen in ieder geval weten over pleegzorg?

Meehelpen of meedenken?

Op basis van de uitkomsten gaan we aan de slag met een animator, die alle antwoorden verwerkt in een animatiefilmpje. Vind je het leuk om hierover mee te denken, de filmmaker te laten weten hoe hij of zij de juiste toon neerzet, mee te schrijven aan het script of op een andere manier bijdragen? Ervaring met het maken van animaties is niet nodig! Laat het weten via het contactformulier door op de button te klikken:

Ik wil graag helpen!

Een pleegkind in je gezin, wat houdt dat in?

Het filmpje dat we maken, is onderdeel van het project ‘Een pleegkind in je gezin, wat houdt dat in?’ Hierin werken we samen met Stichting Kinderpostzegels aan relevante informatie voor de omgeving van een pleeggezin. Voor vrienden, familie en kennissen maken we een kort animatiefilmpje. Voor medici, docenten en werkgevers maken we informatiefolders. Zo geven we pleeggezinnen praktische informatie over pleegzorg die zij uit kunnen delen aan hun omgeving, zodat zij niet telkens hoeven uit te leggen wat pleegzorg is. Meer informatie over het project vind je via de button: 

Meer informatie

Terug

Sluiten