Lerende beweging pleegzorg

Lerende beweging pleegzorg

Pleegzorg is voortdurend in ontwikkeling. Daarom is het belangrijk om te blijven leren en ontwikkelen. De lerende beweging is de verzameling van alle initiatieven en ontwikkelingen die leren en ontwikkelen mogelijk maken en ondersteunen, om zo kwalitatief goede pleegzorg te kunnen blijven bieden.

De lerende beweging pleegzorg richt zich op iedereen die actief is in de pleegzorg: pleegouders, ouders, professionals, beleidsmakers en anderen. Naast de initiatieven en ontwikkelingen die het bieden van kwalitatief goede pleegzorg ondersteunen, organiseren we ook een aantal activiteiten om deze lerende beweging te ondersteunen.

Leernetwerken

In leernetwerken leren, reflecteren, proberen en ontdekken deelnemers samen hoe verandering en vernieuwing op specifieke thema's mogelijk gemaakt kan worden. Er zijn vier leernetwerken:

  • Voorkomen van breakdown
  • Netwerkpleegzorg
  • Gedeeld opvoederschap
  • Optioneel: deskundigheidsbevordering pleegouders

Kennis toepassen in de praktijk

Ook helpen we bij toepassing van kennis in de praktijk. Dat doen we door het organiseren van brainstorm- en dialoogsessies en het ontwikkelen van bijvoorbeeld tools en webinars. De activiteiten sluiten aan op vragen en dilemma's uit de praktijk.

Resultaten

De kennis en resultaten verwerken we in het kennisdossier over pleegzorg en delen we via andere kanalen.

Meedoen of de lerende beweging volgen?

Ben je benieuwd naar de ontwikkelingen en resultaten van de lerende beweging? Meld je aan via de link hieronder om op de hoogte te blijven van nieuws en activiteiten.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over pleegzorg en de NVP? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven
Sluiten