Versterken medezeggenschap pleegouders

Versterken medezeggenschap pleegouders: ondersteuningsprogramma voor pleegouderraden

Het is belangrijk dat pleeggezinnen kunnen meepraten over wat goed gaat en wat beter kan in de pleegzorg. Binnen de pleegzorgorganisatie kan dat via de pleegouderraad. Om daarbij te helpen, hebben we samen met LOPOR en LOC Waardevolle zorg een ondersteuningsprogramma voor pleegouderraden ontwikkeld.

Hoeboek voor pleegouderraden

Hoe vorm je een pleegouderraad? Hoe werk je samen? Wat is instemmingsrecht, wat is adviesrecht en waarin moet je als pleegouderraad betrokken worden? Antwoorden op deze en nog veel meer vragen en praktische tips over de samenwerking en het functioneren van een pleegouderraad lees je in het Hoeboek voor pleegouderraden.

Het hoeboek is gemaakt in samenwerking met LOC Waardevolle zorg.

➡️ Hoeboek voor pleegouderraden

cover hoeboek 2300x1280

Kennisdossier op pleegzorg.nl

Medezeggenschap in een pleegzorgorganisatie is geregeld in de Wet medezeggenschap cliëntenraden zorginstellingen, de Wmcz 2018. In een kennisdossier op pleegzorg.nl lees je in zes artikelen wat deze wet betekent voor pleegzorg, wat de rechten en plichten van een pleegouderraad zijn, wat de positie van een pleegouderraad in de organisatie is en wat je kunt doen als er een verschil van mening is. Deze onderwerpen leggen we ook uit in vier video’s, die kun je ook bekijken in het dossier.

➡️ Kennisdossier medezeggenschap

Training voor pleegouderraden

Dit najaar starten we met trainingen voor pleegouderraden. In de training leer je meer over medezeggenschap, de positie van de pleegouderraad en rollen binnen de pleegouderraad. Zo kun je snel aan de slag als je lid wordt van de pleegouderraad. Als je al langer in de pleegouderraad zit, is de training ook waardevol: je krijgt praktische tips en handige informatie die helpt bij het uitvoeren van de taken van de pleegouderraad.

Data en locaties vind je binnenkort op onze site. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief belangenbehartiging en medezeggenschap

Blijf op de hoogte van nieuws en informatie over belangenbehartiging en medezeggenschap!

Inschrijven

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over pleegzorg en de NVP? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven
Sluiten