Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Helpdesk voor pleegouders

Helpdesk voor pleegouders

Heb je vragen over pleegzorg, wil je weten wat je rechten en plichten zijn als pleegouder of heb je advies nodig over een pleegzorgonderwerp? Onze helpdesk helpt je verder!

Onze helpdesk biedt een luisterend oor, denkt met je mee en geeft (juridisch) advies. We leggen bijvoorbeeld uit wat je als pleegouder kan doen tegen een dreigende overplaatsing van je pleegkind, hoe je pleegoudervoogd kan worden en welke stappen je kan zetten als je pleegkind mee gaat op vakantie in het buitenland, maar de ouder met gezag geen toestemming geeft.

Wij bemiddelen niet met instanties, maar verwijzen je door naar organisaties die dat wel kunnen als het nodig is. Als blijkt dat je een advocaat nodig hebt, zullen we dit aangeven.

Aan adviezen van de helpdesk kunnen geen rechten worden ontleend. De NVP aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van onjuistheden of onvolledigheden in informatie en adviezen.

Contact met de helpdesk

Stel je pleegzorgvragen aan de helpdesk. Wij helpen je verder!

Contact
Contact.png

Dit zeggen anderen over de helpdesk

Ik vond het contact met de helpdesk heel prettig. Ik werd snel teruggebeld door de juiste persoon. Ik voelde mij gehoord en begrepen en kreeg een inhoudelijk goed advies.

Fijn dat ze tijd voor je nemen en een luisterend oor bieden. Ik kreeg goede tips hoe ik met een bepaalde situatie om moest gaan.

Blogs helpdesk

 1. Inkomen van je pleegkind, wat zijn de gevolgen voor jou?

  1 juli 2020 om 07:30 door Ingrid

  5791460046_a9282e84ca_c.jpg

  Net als veel andere pubers, hebben veel pleegkinderen een (bij)baan. Ook kan er sprake zijn van andere inkomsten, zoals een wezenuitkering. Heeft jouw pleegkind inkomen? Waar moet je dan op letten? Heeft het inkomen van het pleegkind financiële gevolgen voor jou als pleegouder? We leggen het uit in deze blog!

  lees verder

 2. Pleegkinderen en studiefinanciering

  27 mei 2020 om 16:38 door Sanne

  pleegkind_stufi.jpg

  Gaat je pleegkind vanaf september 2020 studeren? Lees hier hoe het dan zit met studiefinanciering.

  lees verder

 3. Wat kan ik gedurende de coronacrisis (financieel) regelen voor mijn (pleeg)kind?

  24 april 2020 om 14:50 door Dewie

  corona.financiele.regelingen.jpg

  Vanaf 11 mei mogen (pleeg)kinderen weer (gedeeltelijk) naar de kinderopvang, gastouder, basisschool of het speciaal onderwijs. Maar tot die tijd kan het zijn dat je praktische hulp mist of uitdaging en structuur zoekt voor je (pleeg)kinderen. Stichting Leergeld, het crisisfonds samensterkvoorkwetsbarekinderen.nl en het Nationale Fonds Kinderhulp bieden pleegouders hulp in de vorm van laptops, speelgoed of hulp bij financiële vragen of problemen tijdens de coronacrisis.

  lees verder

Nieuws over de helpdesk

Helpdesk NVP: 85 vragen van pleegouders in juni

afbeelding helpdesk juni.pngmaandag 06 juli 2020 10:19 In juni kreeg de helpdesk van de NVP 85 vragen van pleegouders - het hoogste aantal vragen in een maand in 2020. In een infographic zie je waarover we de meeste vragen kregen. lees verder

Chat iedere donderdagmiddag met de helpdesk via Facebook

Vraagteken.pngwoensdag 01 juli 2020 13:40 Heb je vragen over pleegzorg of heb je advies nodig? Iedere donderdagmiddag kun je tussen 15.00 en 16.00 uur live je vragen stellen via de chat op onze Facebookpagina. Onze helpdesk geeft je direct antwoord! lees verder

Pleegzorg en corona: maatregelen op een rij

Coronavirus (1).pngwoensdag 18 maart 2020 07:30 De coronacrisis raakt iedereen. Maar voor pleeggezinnen, met vaak volle agenda’s, is het extra complex. Doordat deze situatie onverwacht is ontstaan, zijn er nog veel dingen onduidelijk. Toch proberen we de informatie die nu bekend is voor jullie op een rijtje te zetten. lees verder

Terug

Sluiten