Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Helpdesk voor pleegouders

Helpdesk voor pleegouders

Heb je vragen over pleegzorg, wil je weten wat je rechten en plichten zijn als pleegouder of heb je advies nodig over een pleegzorgonderwerp? Onze helpdesk helpt je verder!

Op de helpdesk werken twee juristen met kennis van de wet- en regelgeving over pleegzorg. We bieden een luisterend oor, denken met je mee en geven (juridisch) advies. We leggen bijvoorbeeld uit wat je als pleegouder kan doen tegen een dreigende overplaatsing van je pleegkind, hoe je pleegoudervoogd kan worden en welke stappen je kan zetten als je pleegkind mee gaat op vakantie in het buitenland, maar de ouder met gezag geen toestemming geeft.

Wij bemiddelen niet met instanties, maar verwijzen je door naar organisaties die dat wel kunnen als het nodig is. Als blijkt dat je een advocaat nodig hebt, zullen we dit aangeven en brengen we je in contact met een advocaat die kennis heeft van de wet- en regelgeving over pleegzorg.

Aan adviezen van de helpdesk kunnen geen rechten worden ontleend. De NVP aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van onjuistheden of onvolledigheden in informatie en adviezen.

Contact met de helpdesk

Stel je pleegzorgvragen aan de helpdesk. Wij helpen je verder!

Contact
Contact.png

Dit zeggen anderen over de helpdesk

Ik vond het contact met de helpdesk heel prettig. Ik werd snel teruggebeld door de juiste persoon. Ik voelde mij gehoord en begrepen en kreeg een inhoudelijk goed advies.

Fijn dat ze tijd voor je nemen en een luisterend oor bieden. Ik kreeg goede tips hoe ik met een bepaalde situatie om moest gaan.

Nieuws over de helpdesk

Helpdesk NVP beantwoordt meer dan vijfhonderd pleegzorgvragen in 2018

Vraagteken.pngdonderdag 31 januari 2019 15:57 In 2018 beantwoordde de helpdesk van de NVP in totaal 502 pleegzorgvragen. Dat is een toename van meer dan 60% ten opzichte van 2017. De pleegouders die contact opnamen zijn zeer tevreden: gemiddeld beoordeelden zij de hulp die zij kregen met een ruime 8. In 2019 breiden we de helpdesk verder uit, zodat we nog meer pleeggezinnen kunnen helpen en ondersteunen. lees verder

Pleegouderhelpdesk live via facebookchat

Bollen helpdesk-01-01 (1).pngwoensdag 14 november 2018 12:00 Heb je vragen over pleegzorg of heb je advies nodig? Iedere donderdagochtend kun je tussen 10 en 11 uur live je vragen stellen via de chat op onze facebookpagina. Onze helpdesk geeft je direct antwoord! lees verder

Nieuw: stel je pleegzorgvragen via WhatsApp

Helpdesk whatsapp.JPGdinsdag 07 november 2017 10:32 Heb je een vraag over pleegzorg of heb je advies nodig? Je kunt al je vragen nu ook via WhatsApp stellen aan onze pleegouderhelpdesk! lees verder

Terug

Sluiten