JongWijs

JongWijs

JongWijs is een netwerk van jongeren tussen 14 en 25 jaar oud met ervaring in een pleeggezin of gezinshuis. Ze organiseren meetings en activiteiten voor jongeren en laten de stem van jongeren in de pleegzorg horen!

Ontmoeten

Bij JongWijs ontmoet je andere jongeren met ervaring in de pleegzorg. We organiseren activiteiten en meetings waar iedereen aan mee kan doen!

Ontmoeten

Laat horen wat je vindt!

Wat vinden jongeren van pleegzorg? Bij JongWijs kun je laten horen wat jij denkt en belangrijk vindt en wat beter kan in de pleegzorg. We zorgen er, samen met pleegzorgorganisaties, voor dat je andere jongeren die bij jou in de buurt wonen kunt ontmoeten. Samen kunnen jullie vertellen wat jullie belangrijk vinden, binnen jouw pleegzorgorganisatie en bij anderen die beslissen over pleegzorg!

Stem van pleegjongeren

Belangenbehartiging

Wij willen dat de pleegzorg in Nederland zo goed mogelijk geregeld is, voor iedereen die met pleegzorg te maken heeft. Zodat jij de hulp en ondersteuning krijgt die je nodig hebt. Hoe we dat doen? Door te vertellen wat goed gaat en wat beter kan en door onze eigen ervaringen te delen. Dat doen we in gesprekken met politici, beleidsmakers, professionals en anderen.

Want wie kan daar beter over vertellen dan de ervaringsdeskundigen zelf? Zo wordt er niet alleen over pleegjongeren gepraat, maar met ons!

Belangen behartigen

Meer weten of aansluiten bij JongWijs?

Op de website van JongWijs vind je meer informatie over wat JongWijs doet en wie we zijn. Wil je ook aansluiten bij het netwerk? Meld je aan!

Website JongWijs

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over pleegzorg en de NVP? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven
Sluiten