Samenwerken binnen pleegzorg
Dialoog over samenwerking
De dialogen vonden plaats tussen september 2020 en mei 2021. Iedere dialoog duurde ongeveer twee uur. Daarin onderzochten pleegouders, pleegzorgbegeleiders, jeugdbeschermers en ouders samen wat er nodig is om goed samen te werken, wat ieders taken en verantwoordelijkheden zijn en waarom iemand bepaalde keuzes maakt. Waar heb je als pleegouder of professional behoefte aan in de samenwerking en wat kun je daar zelf aan doen? Hoe kun je de samenwerking verbeteren?
Ik vond het een fijne bijeenkomst. Het is goed om van alle partijen te horen hoe zij tegen samenwerken binnen pleegzorg aankijken en het is fijn om samen ervaringen uit te wisselen.
Verdiepende dialogen
Na de eerste serie dialogen organiseerden we verdiepende dialogen over thema's die in de eerste serie naar voren kwamen:
1. Hoe bereid je je voor op een pleegzorgplaatsing?
2. Aanvullende rollen: de gemeente en de gedragswetenschapper.
3. Maatwerk en buiten de kaders durven denken en doen.
4. Contact met ouders en gedeeld opvoederschap, opgroeien in twee families.
5. In gesprek met het pleegkind en eigen kind.
Training gespreksbegeleiders
Opbrengsten van het project
We delen in het voorjaar van 2022 de belangrijkste uitkomsten en inzichten uit de dialogen, zodat pleegouders en professionals, maar ook beleidsmakers en anderen hiervan gebruik kunnen maken. Daarvoor maken we podcasts en andere producten die je daarvoor kunt gebruiken. Ook trainen we gespreksleiders, zodat zij na het project nog meer dialogen kunnen organiseren. Wil je op de hoogte blijven van de opbrengsten en verder plannen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Vragen of meer informatie?
Jorien
jkruijswijkjansen@denvp.nl
Zie ook
Projecten en activiteiten
Lees verder
Thema: (rechts)positie en inspraak
Lees verder
Thema: breakdown en continuïteit
Lees verder