Pleegzorg.nl

Pleegzorg.nl: alles voor elkaar

Op het platform pleegzorg.nl vind je actuele en betrouwbare informatie over pleegzorgonderwerpen, een groeiend leeraanbod en een besloten omgeving waar je in gesprek kunt gaan met andere pleegouders en je ervaringen kunt delen. Zo vind je alles wat je wil weten en leren over pleegzorg op een plek! De NVP heeft het platform samen met Jeugdzorg Nederland en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten ontwikkeld.

Vind informatie over pleegzorg

De bibliotheek is openbaar voor iedereen. Hier kun je lezen over tientallen pleegzorg-onderwerpen. Van samenwerken met ouders tot ontwikkeling van het pleegkind. Alle informatie is gecheckt door experts. Ontdek de wereld van pleegzorg in de betrouwbare bibliotheek.

Bezoek de bibliotheek

Kies wat je van experts wilt leren

In de gids vind je een groeiend aanbod van trainingen, workshops, lezingen, webinars, e-learnings en meer. In de gids leer je van verschillende experts, trainers en sprekers. Het aanbod is samengesteld speciaal voor pleegouders.

Bekijk het aanbod in de gids

Ontmoet andere pleegouders

Speciaal voor pleegouders is er in de besloten omgeving een community. Hier kun je een gesprek starten, reageren op anderen, verhalen delen en iemand een persoonlijk bericht sturen. Wil je als pleegouder toegang tot de community? Dan moet je dit aanvragen. Hiervoor heb je een account nodig.

Lees meer over de community

Versterken van de kracht van pleegouders

De ontwikkeling en organisatie van platform pleegzorg.nl is een resultaat van het programma ‘Versterken van de kracht van pleegouders’. In dit programma, een initiatief van de NVP, werkten we eraan om leren en jezelf ontwikkelen een vanzelfsprekend onderdeel te maken van het pleegouderschap. Want om een verschil te blijven maken in het leven van pleegkinderen is het belangrijk dat pleegouders kunnen blijven leren en zich zo blijven ontwikkelen.

In deze video vertellen directeur Peter en projectleider Maartje over het platform pleegzorg.nl:

In het programma Versterken van de kracht van pleegouders werkten we samen met Jeugdzorg Nederland. Het programma werd uitgevoerd in samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over pleegzorg en de NVP? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven
Sluiten