Nieuws

Nieuws

Nieuws
3.png

De nieuwe BIJ ONS is uit!

De nieuwe BIJ ONS is uit! Het magazine staat weer vol verhalen, achtergronden, interviews, boekentips en columns over pleegzorg en gezinshuizen. Dit nummer van BIJ ONS staat in het teken van informele steun: steun van familie, vrienden, buren of vrijwilligers, naast of in aanvulling op de formele zorg die professionals bieden. Denk aan een familielid dat een middag op de kinderen past, of een bevriende pleegouder bij wie je regelmatig je hart kunt luchten. Lees het magazine op bijons.denvp.nl!

Lees meer
30 mei 2023 om 11:00
Nieuws
hervormingsagenda (Instagram Post (Square)).png

Een Hervormingsagenda met een gat erin

Op 17 mei verscheen – met enige vertraging – de concept-Hervormingsagenda Jeugd. De agenda bevat goede uitgangspunten, maar biedt geen oplossing voor het gat dat ontstaat tussen preventie en het voorkomen van uithuisplaatsingen enerzijds en het afbouwen van residentiële zorg anderzijds. Juist hier tussenin spelen pleeggezinnen een onmisbare rol door kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen op te vangen in hun gezin.

Lees meer
30 mei 2023 om 08:00
Weblog
2.png

Overplaatsing of terugplaatsing van pleegkinderen

Het zal je als pleeg- of gezinshuisouder bekend in de oren klinken: een kind dat een jaar in een pleeggezin verblijft, mag niet zomaar over- of teruggeplaatst worden. Zo’n verplaatsing moet namelijk getoetst worden door de kinderrechter. Althans, in bepaalde situaties… Wanneer het nu wel of niet moet, dat is nog best ingewikkeld. Zo kan dat alleen in een bepaalde juridische context, en is de regeling voor pleeggezinnen anders dan voor gezinshuizen. Een probleem dat uit recent onderzoek naar voren kwam, is dat kinderen in gezinshuizen zomaar overgeplaatst kunnen worden zonder toetsing van de kinderrechter, ook wanneer zij al lange tijd in dit gezinshuis wonen. Hoe zit dat?

Lees meer
25 mei 2023 om 16:30
Nieuws
jaaroverzicht (Instagram Post (Square)).png

Jaaroverzicht NVP: dit deden we in 2022!

Ben je benieuwd wat de NVP in 2022 deed om de pleegzorg in Nederland te verbeteren, samen met pleeggezinnen en samenwerkingspartners? Je leest het in ons jaaroverzicht!

Lees meer
25 mei 2023 om 13:00
Nieuws
mbird.png

Stichting Ondersteuning Pleeggezin zoekt communicatieadviseur en implementatiecoach voor Mockingbird

Stichting Ondersteuning Pleeggezin, de organisatie die werkt aan de introductie van Mockingbird in Nederland, zoekt een communicatieadviseur en implementatiecoach. Wil jij helpen bij de implementatie van Mockingbird in Nederland en uitbreiding van Mockingbird naar meer plekken? Solliciteer dan snel!

Lees meer
25 mei 2023 om 11:00
Nieuws
goede gesprek (Instagram Post (Square)).png

Het goede gesprek over pleegzorg: regio's aan de slag met verbeteracties

In jeugdzorgregio’s Rijk van Nijmegen en West Brabant Oost gingen pleeggezinnen, ouders, hulpverleners en beleidsmakers met elkaar in gesprek over hoe pleegzorg in hun regio georganiseerd is. In drie bijeenkomsten voerden zij een goed gesprek over pleegzorg en keken zij samen naar wat er goed gaat en wat beter kan. Na drie bijeenkomsten ligt er een ‘kladversie’ van verbeteracties waar de regio mee aan de slag kan. 

Lees meer
25 mei 2023 om 10:00

BIJ ONS thuis in een gezin

In ons magazine BIJ ONS delen we kennis, inspiratie, tips en informatie over pleegzorg. Lees hier de laatste editie!

Lees verder

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over pleegzorg en de NVP? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven
Sluiten