Nieuws

Nieuws

Weblog
2.png

Van verborgen meisje tot zichtbare vrouw

Lily Monori komt als vierjarig meisje in het liefdevolle gezin Van Dijken. Haar biologische moeder laat haar daar plompverloren achter. Terugkijken, daar doet ze niet aan. Ze heeft het, als Surinaams meisje, goed bij haar blanke pleeggezin. Totdat er een moment in haar leven komt dat het verleden haar inhaalt. (1)

Lees meer
16 juni 2022 om 08:00
Nieuws
D3141323-72BE-426B-99B0-B5C4731BB0AE_1_100_o.jpeg

Geslaagde eerste editie JongWijsEvent

Meer dan honderd pleegjongeren en eigen kinderen van pleegouders waren zaterdag 11 juni op het JongWijsEvent: the magic edition. Tijdens het event konden ze andere jongeren ontmoeten, luisteren naar de verhalen van inspirerende sprekers, genieten van de show van illusionist Nigel Otermans en meedoen aan verschillende workshops en activiteiten. Ook ging staatssecretaris Maarten van Ooijen tijdens het event in gesprek met de jongeren. 

Lees meer
14 juni 2022 om 11:00
Nieuws
elisa-calvet-b-S3nUOqDmUvc-unsplash.jpg

Kennis en onderzoek over pleegzorg verzameld in kennisoverzicht

Het Nederlands Jeugdinstituut en de NVP hebben een Kennisoverzicht Pleegzorg gemaakt. Dit kennisoverzicht is onderdeel van het project Kennisagenda pleegzorg, waarmee we wetenschappelijke kennis over pleegzorg en de pleegzorgpraktijk met elkaar willen verbinden. Het kennisoverzicht biedt kennis aan pleegouders en professionals die pleeggezinnen begeleiden. Ook beleidsmedewerkers bij gemeenten kunnen met dit overzicht kennis opdoen die voor hun werk relevant is. 

Lees meer
14 juni 2022 om 10:30
Weblog
11310-nowherespecial-still-03.jpg

Winnen: kaarten voor de film Nowhere special

De film Nowhere special vertelt het verhaal van John die op zoek gaat naar een nieuw gezin voor zijn zoon Michael als hij hoort dat hij niet lang meer te leven heeft. De film draait vanaf 23 juni in de bioscoop en wij mogen kaartjes weggeven. Lees snel verder om te kijken hoe je kans maakt!

Lees meer
14 juni 2022 om 08:30
Nieuws
Jaaroverzicht 2021.png

Jaaroverzicht 2021: samen pleegzorg verbeteren

Ben je benieuwd wat de NVP in 2021 deed om de pleegzorg in Nederland te verbeteren, samen met pleeggezinnen en samenwerkingspartners? Je leest het in ons jaaroverzicht!

Lees meer
13 juni 2022 om 16:00
Weblog
wachtkamer.png

Intens

Ik zit in de wachtkamer van de jeugdbescherming. De deuren van de spreekkamers zijn flinterdun en ik vang flarden van gesprekken op. Ik wil niet ontkennen dat ik afluister. Ik zit hier nu toch.

Lees meer
9 juni 2022 om 08:00

BIJ ONS thuis in een gezin

In ons magazine BIJ ONS delen we kennis, inspiratie, tips en informatie over pleegzorg. Lees hier de laatste editie!

Lees verder

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over pleegzorg en de NVP? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven
Sluiten