Nieuws

Nieuws

Nieuws
Logo JongWijs 2015 met rand.png

JongWijs maakt stappenplan voor ontmoeting en pleegjongerenparticipatie

Hoe kan een pleegzorgorganisatie ervoor zorgen dat pleegjongeren elkaar kunnen ontmoeten? En hoe maak je het mogelijk dat jongeren kunnen laten horen wat zij belangrijk vinden, wat goed gaat en wat beter kan? JongWijs heeft een stappenplan gemaakt waarin ze stap voor stap uitleggen hoe pleegzorgorganisaties ontmoetingen én inspraak en participatie voor jongeren kunnen organiseren. 

Lees meer
1 december 2022 om 09:30
Nieuws
goede gesprek (Instagram Post (Square)).png

Deel jouw ervaring met pleegzorg in de regio Rijk van Nijmegen!

Samen met Pleegzorg Rijk van Nijmegen brengen we in kaart wat er in de regio goed gaat in de pleegzorg en wat er beter kan. Dat doen we met online vragenlijsten waarin we verschillende partijen vragen naar hun ervaring met pleegzorg. De vragenlijsten zijn onderdeel van het project het goede gesprek in de regio, waarin we een 'goed gesprek' organiseren om pleegzorg nog verder te verbeteren. Woon je in de regio Rijk van Nijmegen? Vul dan de vragenlijst in!

Lees meer
29 november 2022 om 16:00
Nieuws
lerende beweging (Instagram Post (Square)).png

Bijeenkomst leernetwerken pleegzorg: samen leren en ontwikkelen

Op 10 november kwamen de deelnemers van drie leernetwerken pleegzorg bij elkaar in Utrecht. Tijdens die bijeenkomst maakten pleegouders, pleegzorgbegeleiders, jeugdbeschermers, onderzoekers en andere deelnemers kennis met elkaar, deelden ze ervaringen en zochten ze naar verbindingen tussen de netwerken. 

Lees meer
29 november 2022 om 15:30
Weblog
12 Levensboek.jpg

Vijfentwintig jaar Mijn Levensboek

Mijn Levensboek voor pleegkinderen was vijfentwintig jaar geleden voor het eerst verkrijgbaar bij pleegzorgtijdschrift Mobiel. Wat ging hier aan vooraf en hoe gaat het nu verder met Mijn Levensboek? We vroegen het aan de ontwikkelaars van het boek.

Lees meer
25 november 2022 om 08:30
Nieuws
vdjd jorien vierkant.png

Terugkijken: Jorien vertelt op Voor de Jeugd Dag over Samenwerken binnen pleegzorg

Op de Voor de Jeugd Dag op 7 november vertelde Jorien over het project Samenwerken binnen pleegzorg. In haar presentatie hoor je meer over de dialogen die we organiseerden tussen pleegouders, jeugdbeschermers, pleegzorgbegeleiders en ouders en vertellen deelnemers hoe zij de dialogen hebben ervaren en wat ze geleerd hebben. Je kunt de presentatie nu terugkijken.

Lees meer
23 november 2022 om 13:00
Weblog
zitting vierkant.png

Rechtszittingen: tips en inzichten voor pleegouders

In september vroegen we hoe je als pleegouder een rechtszitting beleeft. We kregen maar liefst 85 uitgebreide reacties. Die hebben we gebruikt in een workshop voor vijftig rechters en juridisch medewerkers op een themadag over gezag en omgang op 4 oktober. Het gaf de rechters en juridisch medewerkers nieuwe inzichten en het gaf ons meer inzicht in de gang van zaken rondom een zitting en de handelswijze van verschillende rechtbanken. We delen de reacties van pleegouders uit de enquête en de belangrijkste inzichten uit de workshop. En we hebben tips om hier als pleegouder op een goede manier mee om te gaan!

Lees meer
23 november 2022 om 10:00

BIJ ONS thuis in een gezin

In ons magazine BIJ ONS delen we kennis, inspiratie, tips en informatie over pleegzorg. Lees hier de laatste editie!

Lees verder

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over pleegzorg en de NVP? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven
Sluiten