Nieuws

Nieuws

Weblog
2.png

Pleegkinderen en rechtmatig verblijf in Nederland

Vrienden van mij gaan elk jaar op vakantie naar het zonnige Spanje. Maar dit jaar gaan ze naar Drenthe, want anders kan hun nieuwe pleegdochter niet mee. Dit meisje heeft geen rechtmatig verblijf in Nederland. Dat zij daarom niet naar het buitenland op vakantie kan, dat wisten haar pleegouders bij de plaatsing nog niet. Welke mogelijkheden zijn er voor dit meisje om alsnog een rechtmatig verblijf in Nederland te bemachtigen mét reismogelijkheden naar het buitenland?

Lees meer
26 januari 2023 om 07:30
Nieuws
Activiteiten voor eigen kinderen.png

Activiteiten in Rotterdam en Gouda voor eigen kinderen van pleegouders

Samen met pleegzorgorganisaties Enver en Horizon organiseert SafeWings vier bijeenkomsten, speciaal voor eigen kinderen van pleegouders. Daar kunnen eigen kinderen ervaringen met elkaar delen en samen leuke dingen doen. Er is voor iedere bijeenkomst een speciaal programma.

Lees meer
24 januari 2023 om 16:00
Nieuws
goede gesprek (Instagram Post (Square)).png

Praat mee over pleegzorg in de regio West Brabant Oost!

In jeugdzorgregio West Brabant Oost gaan pleeggezinnen, ouders, hulpverleners en beleidsmakers op 24 januari van start met het goede gesprek over pleegzorg. In drie gesprekken bespreken zij met elkaar hoe pleegzorg in hun regio georganiseerd is: wat gaat goed en wat kan beter? Op basis daarvan maken ze een verbeteragenda pleegzorg met concrete acties waar de regio mee aan de slag kan. De gesprekken zijn onderdeel van het project Het goede gesprek. Wil je meedoen aan de gesprekken? Meld je dan aan!

Lees meer
19 januari 2023 om 08:00
Thema
Pleegzorgdialogen podcast websitebanner.png

Podcast Pleegzorgdialogen: samenwerken in het opvoeden van een pleegkind

In de podcast Pleegzorgdialogen luister je naar gesprekken tussen pleegouders, ouders, jeugdbeschermers en pleegzorgbegeleiders. Samen zoeken we uit hoe je beter kunt samenwerken met alle betrokkenen. En hoe kun je toewerken naar het delen van het opvoederschap met de ouders van je pleegkind? Beluister nu de eerste vijf afleveringen!

Lees meer
17 januari 2023 om 14:30
Nieuws
helpdesk (Instagram Post (Square)).png

Recordaantal helpdeskvragen in 2022

Nog nooit kreeg onze helpdesk zoveel vragen in 2022: Ingrid en Thirza beantwoordden in totaal 1164 vragen. De meeste vragen werden gesteld door pleegouders, maar ook ouders, pleegkinderen en professionals namen contact op. Over vergoedingen en over samenwerken kregen we vorig jaar de meeste vragen.

Lees meer
17 januari 2023 om 12:00
Nieuws
ideeenboek.png

Vijf ideeën voor een bijeenkomst met pleegouders

In het nieuwe jaar staan op veel plaatsen weer bijeenkomsten en activiteiten voor pleegouders op de planning! Ontmoet jij binnenkort andere pleegouders op een koffieochtend, thema-avond, pleegoudercafé of andere bijeenkomst en zoek je nog wat inspiratie om met elkaar te gaan doen? Of wil je zelf een bijeenkomst gaan organiseren? We delen vijf tips uit ons Ideeënboek voor pleegoudernetwerken waar jullie samen mee aan de slag kunnen! 

Lees meer
17 januari 2023 om 08:30

BIJ ONS thuis in een gezin

In ons magazine BIJ ONS delen we kennis, inspiratie, tips en informatie over pleegzorg. Lees hier de laatste editie!

Lees verder

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over pleegzorg en de NVP? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven
Sluiten