Nieuws

Nieuws

Weblog
hoe zit dat afbeelding klein.png

Hoe zit dat: de geschillenregeling

Geschillen - meningsverschillen - over de uitvoering van de ondertoezichtstelling (OTS) kunnen aan de kinderrechter worden voorgelegd. Welke partijen kunnen een geschil voorleggen en over welke geschillen hebben we het dan? Advocaat Mariska Kramer legt het uit.

Lees meer
21 september 2023 om 08:00
Nieuws
1.png

Ondersteuningsprogramma pleegouderraden nu beschikbaar

De NVP, LOPOR en LOC Waardevolle zorg hebben samen een ondersteuningsprogramma voor pleegouderraden ontwikkeld. De ondersteuning bestaat uit een Hoeboek voor pleegouderraden, waarin we praktische tips en informatie over medezeggenschap hebben verzameld, en een kennisdossier en video’s op pleegzorg.nl. Daarin vind je alles over de taken, rechten en plichten van een pleegouderraad. Deze ondersteuning en informatie helpt pleegouderraden om de stem van pleeggezinnen nog beter te laten horen in de pleegzorgorganisatie. 

Lees meer
14 september 2023 om 09:00
Nieuws
1.png

Voor de Jeugddag: zorgen voor elkaar in de pleegzorg

Op 11 september waren de NVP en JongWijs op de Voor de Jeugddag. De dag had dit jaar het thema ‘zorgen voor elkaar’. In onze sessie deelden we goede voorbeelden van zorgen voor elkaar in de pleegzorg.

Lees meer
13 september 2023 om 10:30
Nieuws
2.png

Pleeggezinnen gezocht voor fotoshoot in Worteltuin!

Op 30 september organiseren we een gezellige middag voor pleeggezinnen in de Worteltuin in Leusden. We maken daar foto’s van pleeggezinnen voor de website van de NVP. Vind je het leuk om mee te doen en andere pleeggezinnen te ontmoeten tijdens deze gezellige middag? Meld je dan aan! 

Lees meer
13 september 2023 om 08:30
Nieuws
1.png

Inschrijvingen geopend voor pleeggrootouderdag SBPN op 28 oktober

Op 28 oktober organiseert de Stichting Belangenbehartiging Pleeggrootouders Nederland de jaarlijkse pleeggrootouder-en-kleinkind-dag. Die vindt dit jaar plaats in het Van Dieren Ontdekpark in Barneveld. Je kunt je nu inschrijven voor de dag. 

Lees meer
13 september 2023 om 07:30
Weblog
jazz (Instagram Post (Square)).png

Jazz: ‘Probeer op jezelf te vertrouwen en wees lief voor jezelf’

Lily opperde tijdens de redactievergadering: ‘Ik zou graag een artikel schrijven over de stem van pleegkinderen!’ Dat was niet aan dovemansoren gericht. Er ontstond een drieluik waarin Jazz Giltay (15 jaar), Lyona Rose (32 jaar) en Marianne van Sommeren (50 jaar) hun ervaringen als pleegkind delen.

Lees meer
8 september 2023 om 08:30

BIJ ONS thuis in een gezin

In ons magazine BIJ ONS delen we kennis, inspiratie, tips en informatie over pleegzorg. Lees hier de laatste editie!

Lees verder

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over pleegzorg en de NVP? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven
Sluiten