Nieuws

Nieuws

Nieuws
dialoog jn pleegouders.png

Pleegouders in gesprek met Jeugdzorg Nederland

Op dinsdag 17 mei gingen acht pleegouders in gesprek met directeur Olaf Prinsen en adviseur beleid Ylva van den Hengel van Jeugdzorg Nederland. Het doel van het gesprek was kennismaken en naar elkaar luisteren om zo het onderlinge vertrouwen te vergroten.

Lees meer
25 mei 2022 om 08:00
Nieuws
absolutvision-82TpEld0_e4-unsplash.jpg

Deel jouw ideeën voor het symposium Pleegzorg & Gezinshuis 2023

Op 20 april 2023 is het symposium Pleegzorg & Gezinshuis. Heb jij een innovatief idee of wil je een ervaring delen waarvan anderen kunnen leren of die pleeg- en gezinshuisouders kan inspireren? Deel jouw ideeën die niet mogen ontbreken in het programma van het symposium!

Lees meer
24 mei 2022 om 16:00
Weblog
opinie.png

Pleeggezinnen verdienen steun voor hulp aan uit huis geplaatste kinderen

Uithuisplaatsingen van kinderen zijn de laatste tijd veelvuldig in het nieuws. Berichtgeving over de kinderen van gedupeerden van de toeslagenaffaire die uit huis geplaatst zijn, over de ervaringen van jongeren in de gesloten jeugdzorg en berichten over het uitblijven van de juiste hulp voor uit huis geplaatste kinderen zijn hiervan voorbeelden. Uit alles blijkt dat er veel moet verbeteren in de hulp voor deze kinderen en hun ouders. Felle reacties in het publieke debat naar aanleiding van deze berichten zijn dan ook begrijpelijk. Maar in het debat wordt iedereen die een rol heeft in de jeugdzorg, waaronder ook pleeggezinnen, ten onrechte in een kwaad daglicht gesteld.

Lees meer
12 mei 2022 om 08:00
Nieuws
goede gesprek-2.png

Het goede gesprek over pleegzorg

Om succesvolle pleegzorg te kunnen bieden, moet de manier waarop we pleegzorg organiseren beter. Daarvoor is een samenhangende visie op jeugdzorg nodig, waarin pleegzorg expliciet een plek heeft. Het vraagt ook samenwerking en inbreng van alle partijen die bij pleegzorg betrokken zijn: gemeenten, pleegzorgaanbieders én pleeggezinnen. In het project 'Het goede gesprek over pleegzorg' stimuleren en faciliteren we regionaal een ‘goed gesprek’ om pleegzorg (nog) beter te organiseren. 
Lees meer
11 mei 2022 om 14:30
Nieuws
jiplogo.jpeg

Laatste plaatsen voor het JiP-Zomerkamp

Vind jij het leuk om met andere (pleeg)jongeren op zomerkamp te gaan? Stichting JiP organiseert van 7 augustus tot en met 12 augustus een kamp, speciaal voor jongeren uit pleeggezinnen. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar!
Lees meer
11 mei 2022 om 14:00
Weblog
christopher-bill-5gSAWojmSpQ-unsplash.jpg

Ik-doos

Pleegdochter Demi mag in de klas vijf minuten wat over haarzelf vertellen. Dit doen ze met een doos. De ik-doos. In die doos mag je spulletjes doen die wat vertellen over jezelf.

Lees meer
11 mei 2022 om 12:00

BIJ ONS thuis in een gezin

In ons magazine BIJ ONS delen we kennis, inspiratie, tips en informatie over pleegzorg. Lees hier de laatste editie!

Lees verder

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over pleegzorg en de NVP? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven
Sluiten