Pleegzorgboekenclub

Pleegzorgboekenclub

Welkom bij de pleegzorgboekenclub van pleegzorg.nl en de NVP! In de boekenclub kun je een boek over pleegzorg aanvragen en die met andere pleegouders bespreken in de community op pleegzorg.nl. Je mag in de community ook zelf een boek inbrengen om te bespreken. De boeken mogen over pleegzorg gaan, maar ook over thema’s die met pleegzorg te maken hebben en waarvan jij denkt: ‘dat moeten andere pleegouders ook lezen!’

Hoe werkt het

 1. Vraag via het formulier hieronder het boek van jouw keuze aan. De voorraad is beperkt, dus op=op. Als alle exemplaren van een boek zijn uitgeleend, kun je het nog wel aanvragen maar kunnen we het boek pas opsturen als er een boek is teruggestuurd. Op dit moment kun je kiezen uit deze boeken:

  • 18x18, pleegkinderen op de drempel - Femmie Juffer, Lindy Popma, Monique Steenstra
  • Floor staat er niet alleen voor - Jantine Riksen, Nanda Roep
  • Als broers en zussen, samen opgroeien in een adoptie- of pleeggezin - Femmie Juffer, Lindy Popma, Monique Steenstra
  • Het meisje met het omgekeerde magneetje - pleegmoeders Cornelie en Linda (gratis te downloaden, aanvragen is niet nodig)
  • Vaderland - Rob Marrevee (tijdelijk alle exemplaren uitgeleend)
  • Superkrachten voor je hoofd de Dylan Haegens-editie - Wouter de Jong (tijdelijk alle exemplaren uitgeleend)
  • Dit huis is een thuis, opgroeien in een multicultureel adoptie- of pleeggezin - Femmie Juffer, Lindy Popma, Monique Steenstra
 2. Lees het boek, maak aantekeningen over dingen die je raken, dingen die je later zou willen delen, of vragen die het oproept.
 3. Ga naar de pleegzorgboekenclub op pleegzorg.nl en ga naar het gesprek over jouw boek. Deel met andere pleegouders wat jij van het boek vond of reageer op wat andere pleegouders schreven over het boek. Staat jouw boek er niet tussen? Start dan zelf het gesprek over het boek dat je gelezen hebt en aanraadt aan andere pleegouders. 
 4. Boek uit en uitgepraat over het boek? Stuur het terug naar de NVP, dan kunnen wij het weer naar een andere pleegouder sturen. Je mag het boek ook doorgeven aan een andere pleegouder zodat hij of zij ook mee kan doen met de boekenclub! Stuur je het boek terug? Dat kan naar de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen t.a.v. Jorien Kruijswijk Jansen, Churchilllaan 11, 3527 GV Utrecht. 

Vraag een boek aan

Ik ga akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens volgens de privacy policy van de NVP.

Boekenclub in de community

In de community kun je de boeken over pleegzorg die je hebt gelezen bespreken. Daarbij kun je de volgende vragen beantwoorden: 

 • Wat vond je herkenbaar in het boek?
 • Wat zou je andere pleegouders willen vertellen over dit boek?
 • Heb je iets geleerd van het boek? Wat neem je mee?
 • Waar zou je meer over willen weten of lezen?
 • Waarom moeten andere pleegouders dit boek lezen?

Ben je nog geen lid van de community op pleegzorg.nl? Vraag dan snel (gratis) toegang aan, anders kun je niet meedoen aan de boekenclub. Vraag eerst een account en daarna toegang tot de community, die alleen toegankelijk is voor pleegouders: 

Maak je account aan op pleegzorg.nl

Voor meer informatie en vragen kun je terecht bij Jorien via jkruijswijkjansen@denvp.nl 

Boekenclub op pleegzorg.nl

Heb je een boek over pleegzorg gelezen en wil je delen wat je ervan vond? Of ben je benieuwd welke pleegzorgboeken andere pleegouders aanraden? Praat mee in de community!

Naar de community
Sluiten