Pleegoudernetwerken

Netwerken voor pleegouders

Wanneer twee pleegouders elkaar ontmoeten, heb je gesprek voor drie. Want de herkenning die je bij elkaar vindt inspireert, relativeert en geeft je nieuwe energie. In Nederland zijn er meerdere netwerken van pleegouders, misschien ook wel bij jou in de buurt! De NVP helpt netwerken op te starten, we hebben tips voor jouw groep en doe-het-zelf-handboeken om een bijeenkomst met andere pleegouders in te vullen.

Vind een pleegoudernetwerk bij jou in de buurt

Overal in Nederland zijn er netwerken van pleegouders, misschien ook wel bij jou in de buurt! Bekijk het overzicht op de kaart.

Lees verder

Materialen voor pleegoudernetwerken

We hebben verschillende materialen ontwikkeld voor pleegoudernetwerken: draaiboeken voor thema-avonden, een gespreksspel en een hoe-boek om zelf een netwerk te starten.

Lees verder

Kunnen we helpen?

We ondersteunen pleegoudernetwerken in heel het land. We denken graag met je mee over het starten van een netwerk of het organiseren van een bijeenkomst of activiteit voor pleegouders. Daar kunnen ook onze netwerkversterkers je bij helpen: zij ondersteunen bestaande netwerken en helpen om nieuwe netwerken op te starten. Kunnen we je ergens bij helpen? Neem dan contact op via pleegoudernetwerken@denvp.nl.

Community pleegzorg.nl

Op pleegzorg.nl vind je een besloten community voor pleegouders. Daar kun je in gesprek gaan, verhalen lezen van andere pleegouders en jouw ervaringen delen. Met een account kun je toegang aanvragen tot de community.

Pleegzorg.nl

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over pleegzorg en de NVP? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven
Sluiten