Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Wat we doen

Wat doet de NVP?

De Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen creëert een plaats waar kennis, ervaringen en inspiratie rondom pleeggezinnen worden samengebracht. Samen zorgen we voor ruimte zodat pleeggezinnen kunnen doen waar zij goed in zijn: een fijne plek bieden waar kinderen zich kunnen ontwikkelen tot stabiele volwassenen.

In ons werk zoeken we verbinding met pleegouders, pleegkinderen en eigen kinderen in een pleeggezin. Zij zijn de ervaringsdeskundigen en weten wat er nodig is om goede pleegzorg te bieden. Daarnaast werken we zoveel mogelijk samen met andere organisaties die zich sterk maken voor innovatie en verbetering in de pleegzorg. Samen vormen we een sterk netwerk, voor en door pleeggezinnen!

Hieronder vind je meer informatie over de werkzaamheden en projecten van de NVP.

Helpdesk

Zit je met een vraag over pleegzorg waar je niet uit komt? Onze helpdesk denkt met je mee en ondersteunt waar mogelijk. We zoeken met veel plezier uit wat je rechten en plichten zijn als pleegouder of pleegkind, denken met je mee of geven advies. 

Lees meer

Jeugdhulp in gezinsvormen

Gemeenten worden zich, twee jaar na de ‘transitie’, meer en meer bewust van het belang van pleegzorg en andere vormen van ‘jeugdhulp in gezinsvormen’. Nu wettelijk is vastgelegd dat kinderen het recht hebben om zo thuis mogelijk op te groeien, is het tijd dat zij daar een duidelijke visie en aanpak voor ontwikkelen. De NVP helpt hen daarbij.

Lees meer

JongWijs

JongWijs is een netwerk van jongeren en jongvolwassenen met ervaring in een pleeggezin, gezinshuis of jeugdzorgboerderij. Dat zijn dus ook de kinderen van pleeg- en gezinshuisouders! Het is een enthousiaste club van ervaringsdeskundigen van 18 tot 30 jaar oud. 

Lees meer

Investeren in de kracht van pleegouders

Samen met Jeugdzorg Nederland werkt de NVP aan het project Investeren in de kracht van pleegouders. Er worden steeds meer kinderen in pleeggezinnen opgevangen en de zorg voor een deel van deze kinderen wordt steeds intensiever. Om voortijdige beëindiging van plaatsingen en uitval van pleegouders te voorkomen werken we onder andere aan een goed scholingsaanbod. Zo kunnen pleegouders doen waar ze goed in zijn: zorgen voor het kind van een ander. 

Lees meer

Belangenbehartiging

De NVP behartigt de belangen van pleeggezinnen op allerlei manier. we gaan het gesprek aan met overheden, gemeenten en organisaties. Het pleegzorgsysteem is een ingewikkeld systeem waarin pleeggezinnen regelmatig vastlopen. De NVP probeert dit ingewikkelde systeem te vereenvoudigen. 

Lees meer

Meldacties en Verbeteragenda Pleegzorg

Om van pleeggezinnen te horen wat er speelt organiseren we meerdere keren per jaar een meldactie. De meldacties hebben specifieke thema's waarover we je mening vragen. Met de resultaten van deze meldacties maken we de Verbeteragenda Pleegzorg.

Lees meer

Ontmoeten

Als pleeggezinnen elkaar ontmoeten ontstaat er een geweldige krachtbron van kennis, ervaringen, herkenning en onderlinge steun. De NVP maakt deze ontmoeting mogelijk en biedt een plaats voor onderling contact, zowel digitaal als in landelijke en lokale bijeenkomsten. We helpen pleegouders en -jongeren om met elkaar in contact te komen en we bieden hulp en inspiratie om met elkaar een sterk netwerk te vormen. Wij zijn er van overtuigd dat dit helpt om optimaal te functioneren als pleeggezin. Want, pleeggezin ben je samen! 

Lees meer

Terug

BLOGSkopie.png

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, meldacties en onze werkzaamheden? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Meld je aan!
Sluiten