Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Meldpunt vergoedingen

Vergoedingen pleegzorg: wat speelt er?

maxmeldpunt.jpgIn de uitzending van MAX Meldpunt op 30 oktober was te zien dat kosten die je maakt als pleegouder te vaak niet of niet volledig worden vergoed. Ook is het vaak ingewikkeld om gemaakte kosten vergoed te krijgen en worden pleegouders daarbij van het kastje naar de muur gestuurd. Dit speelt er voor pleegouders.

Vergoedingen pleegzorg infographic_v2.png

Download infographic:

Wat kun je doen?

  • Neem contact op met de politici in de gemeenteraad. Je kunt vertellen wat jouw ervaringen zijn en wat er speelt voor andere pleegouders. Daarbij kun je gebruik maken van de infographic hierboven. De gemeenteraadsleden kunnen het probleem onder de aandacht brengen bij de wethouder die gaat over het jeugdhulpbeleid in jouw gemeente. Wil je meer weten over de gemeenteraad en hoe je daar aandacht kunt vragen voor een onderwerp dat jij belangrijk vindt? Download dan ons boekje voor pleegouders vol praktische tips over lokale belangenbehartiging.
  • Stel je vragen over vergoedingen aan onze helpdesk. Als kosten die je maakt niet vergoed worden, kun je hiertegen bezwaar maken. We kunnen je daarbij helpen met informatie en advies. Daarvoor kun je contact opnemen met onze helpdesk via het contactformulier. Je kunt ons ook bellen op 030 - 293 1500. 
  • Deel jouw ervaringen via het formulier hieronder. We blijven het onderwerp vergoedingen onder de aandacht brengen bij landelijke en lokale politici, bij beleidsmakers en bestuurders en in de media. Jouw ervaringen, suggesties en ideeën helpen daarbij!

Neem contact op

Ik ga akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens volgens de privacy policy van de NVP.

Home

BLOGS.png

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, daarin houden we je op de hoogte van al het nieuws over pleegzorg!

Inschrijven
Sluiten