Ontmoeten

Ontmoeten

Zorgen voor een pleegkind doe je niet alleen, maar samen met anderen: professionals, de eigen familie van een pleegkind en met andere pleegouders. We maken ontmoetingen mogelijk voor pleegouders en (pleeg)kinderen en we helpen om de samenwerkingen met partijen rondom een pleegkind te verbeteren en te versterken.

Pleegoudernetwerken

Als twee pleegouders elkaar ontmoeten, heb je al snel een gesprek voor drie. In ontmoetingen met andere pleegouders kun je ervaringen delen en vind je herkenning en onderlinge steun. We maken ontmoetingen mogelijk bieden hulp en inspiratie om met elkaar een sterk netwerk te vormen, digitaal, landelijk en lokaal. Dit helpt om optimaal te functioneren als pleeggezin. Want, pleeggezin ben je samen! 

Lees verder

Sprekers over pleegzorg

We hebben een overzicht gemaakt van experts en sprekers met kennis over pleegzorg. Je kunt hen uitnodigen voor een lezing, workshop of om hun verhaal te vertellen op een bijeenkomst voor pleegouders!

Lees verder

JongWijs

JongWijs is het netwerk voor alle jongeren tussen 14 en 25 jaar met ervaring in de pleegzorg. Dus ook voor eigen kinderen van pleegouders! De JongWijzers organiseren meetings en activiteiten voor jongeren en laten de stem van jongeren in de pleegzorg horen.

Lees verder

Pleegzorg.nl

Op pleegzorg.nl vind je een besloten omgeving waar je in gesprek kunt gaan met andere pleegouders en je ervaringen kunt delen. Ook vind je er actuele en betrouwbare informatie over pleegzorgonderwerpen en een groeiend leeraanbod. Zo vind je alles wat je wil weten en leren over pleegzorg op een plek.

Lees verder

Mockingbird, samen voor het kind

Het Mockingbird Family Model is een pleegzorgmodel dat werkt vanuit de gedachte ‘it takes a village to raise a child’. Zes tot tien pleeggezinnen vormen samen een netwerk, gekoppeld aan een hubhome: een ervaren (voormalig) pleeggezin dat de andere pleeggezinnen ondersteunt.

Lees verder

Samenwerken binnen pleegzorg

Een goede samenwerking is belangrijk om een pleegzorgplaatsing te laten slagen. Maar goed samenwerken gaat niet altijd vanzelf. Daarom organiseren we in het project Samenwerken binnen pleegzorg dialogen tussen de verschillende partijen om meer begrip voor elkaar te krijgen en de samenwerking te verbeteren.

Lees verder

Pleegzorgpanel

In ons pleegzorgpanel kun je laten weten hoe jij denkt over bepaalde onderwerpen en laten weten wat jij belangrijk vindt. Zo kunnen we samen de pleegzorg nóg verder verbeteren.

Aanmelden

Thema's

Bekijk de thema's die voor pleeggezinnen relevant zijn, met welke onderwerpen wij ons bezighouden en hoe we, samen met pleeggezinnen in Nederland, zorgen voor verbetering op die onderwerpen.

Lees verder
Sluiten