Gedeeld opvoederschap

Gedeeld opvoederschap

Een goede relatie en samenwerking tussen ouders en pleegouders helpt de ontwikkeling van een pleegkind. Maar goed samenwerken is soms ingewikkeld. Wij ondersteunen en versterken de samenwerkeing tussen ouders en pleegouders op verschillende manieren. 

Samenwerken aan betere pleegzorg

In het project Samenwerken aan betere pleegzorg organiseren we dialogen tussen pleegouders, pleegzorgbegeleiders, jeugdbeschermers en de ouders van je pleegkind om samen het beste voor je pleegkind te bereiken. Een goede samenwerking is belangrijk om een pleegzorgplaatsing te laten slagen. Maar goed samenwerken gaat niet altijd vanzelf. De dialogen helpen om meer begrip voor elkaar te krijgen en de samenwerking te verbeteren.

Lees verder

Relationele route tot gedeeld opvoederschap

De ‘relationele route tot gedeeld opvoederschap’ is een aanpak die helpt om de ouders vanaf het begin van de plaatsing te betrekken bij de opvoeding van een pleegkind. De aanpak is ontwikkeld voor gezinshuizen en wordt door pleegzorgorganisatie Jeugdformaat nu ook in de pleegzorg ingezet. Pleegzorgbegeleider Brenda Voorneveld: “Ieder kind vindt het belangrijk wat papa of mama ervan vindt. Als je kan horen en voelen dat je ouders achter een keuze staan, geeft dat steun. Die steun is een meerwaarde voor een kind.”

Lees verder

Pleegzorg.nl

Op pleegzorg.nl vind je meer informatie over samenwerken met de ouders, familie en het netwerk van je pleegkind. Daar vind je ook informatie over samenwerken met instanties en vind je video's met uitleg en tips over samenwerken.

Lees verder

Pleegzorgpanel

In ons pleegzorgpanel kun je laten weten hoe jij denkt over bepaalde onderwerpen en laten weten wat jij belangrijk vindt. Zo kunnen we samen de pleegzorg nóg verder verbeteren.

Aanmelden

Thema's

Bekijk de thema's die voor pleeggezinnen relevant zijn, met welke onderwerpen wij ons bezighouden en hoe we, samen met pleeggezinnen in Nederland, zorgen voor verbetering op die onderwerpen.

Lees verder
Sluiten