Jongerenparticipatie

Jongerenparticipatie

In de pleegzorg wordt er nog vaak over in plaats van met kinderen en jongeren gepraat. Terwijl zij de expert zijn en weten wat ze nodig hebben. Daarom is het belangrijk om naar hen te luisteren. Naar pleegkinderen én naar eigen kinderen van pleegouders. Wij zorgen ervoor, samen met jongeren, dat er naar hen geluisterd wordt, dat ze mee kunnen denken en mee kunnen beslissen. 

JongWijs

JongWijs is hét netwerk voor jongeren met ervaring in de pleegzorg; zowel voor pleegjongeren als voor eigen kinderen van pleegouders. Meer informatie vind je op hun website. De NVP ondersteunt het netwerk.

Lees verder

Eigen kinderen van pleegouders

In het project 'Eigen kinderen van pleegouders, een vergeten groep?' hebben we samen met het Nederlands Jeugdinstituut video's gemaakt waarin eigen kinderen van pleegouders vertellen over hun ervaringen met pleegzorg. Ook is kennis en informatie die beschikbaar is over wat nodig is om eigen kinderen goed te ondersteunen, verzameld in een kennisdossier.

Lees verder

Pleegzorgpanel

In ons pleegzorgpanel kun je laten weten hoe jij denkt over bepaalde onderwerpen en laten weten wat jij belangrijk vindt. Zo kunnen we samen de pleegzorg nóg verder verbeteren.

Aanmelden

Thema's

Bekijk de thema's die voor pleeggezinnen relevant zijn, met welke onderwerpen wij ons bezighouden en hoe we, samen met pleeggezinnen in Nederland, zorgen voor verbetering op die onderwerpen.

Lees verder
Sluiten