Vergoedingen en kosten

Kosten en vergoedingen

Kosten die je als pleegouder maakt bij de zorg voor een pleegkind worden vergoed door de pleegvergoeding, toeslagen en de regeling bijzondere kosten pleegzorg. Desondanks is het niet altijd eenvoudig om de kosten die je maakt vergoed te krijgen. Wij maken ons sterk om ervoor te zorgen dat het eenvoudiger wordt om kosten vergoed te krijgen, zodat pleegzorg je geen geld kost als pleegouder. 

Dit speelt er voor pleegouders

We vroegen pleegouders waar zij tegenaan lopen bij de vergoeding van kosten die zij maken voor pleegzorg.

Vergoedingen pleegzorg infographic_v2

Belangenbehartiging

We laten bij beleidsmakers, organisaties en politici weten wat er speelt voor pleegouders, waar zij tegenaan lopen bij de vergoeding van kosten die zij maken en hoe de vergoeding van kosten kan vereenvoudigen. We vinden dat: 

  • Pleegouders een gelijke vergoeding van kosten moeten krijgen, ongeacht bij welke organisatie je pleegouder bent;
  • Er geen limiet moet zijn aan het bedrag dat vergoed wordt;
  • Pleegouders met een vrijwillige plaatsing ook aanspraak moeten kunnen maken op de regeling bijzonder kosten pleegzorg;
  • Er bij de afwijzing van een vergoeding een onafhankelijk oordeel gevraagd kan worden;
  • Een standaardtarief voor pleegzorg nodig is, met geoormerkt geld dat ook écht besteed wordt aan pleegzorg;
  • De richtlijnen voor vergoeding van kosten duidelijk en sluitend moeten zijn, zodat het voor pleegouders eenvoudig is om kosten vergoed te krijgen.

Helpdesk voor pleegouders

Heb je een vraag over de vergoeding van kosten die je hebt gemaakt? Of kunnen we ergens anders bij helpen? Neem contact op met onze helpdesk voor pleegouders.

Lees verder

Pleegzorg.nl

Op pleegzorg.nl vind je alle informatie over kosten en vergoedingen. Onder andere deze video over bijzondere kosten, gemaakt door de NVP. 

Lees verder

Pleegzorgpanel

In ons pleegzorgpanel kun je laten weten hoe jij denkt over bepaalde onderwerpen en laten weten wat jij belangrijk vindt. Zo kunnen we samen de pleegzorg nóg verder verbeteren.

Aanmelden

Thema's

Bekijk de thema's die voor pleeggezinnen relevant zijn, met welke onderwerpen wij ons bezighouden en hoe we, samen met pleeggezinnen in Nederland, zorgen voor verbetering op die onderwerpen.

Lees verder
Sluiten