Kennis en onderzoek

Kennis en onderzoek

Onderzoek en kennis is van belang voor succesvolle pleegzorg. Daarom doen we onderzoek en stimuleren en ondersteunen we onderzoeken van anderen. Daarnaast zorgen we ervoor dat kennis beschikbaar is, zodat je er als pleegouder in de praktijk gebruik van kunt maken. 

Kennisagenda pleegzorg

Er is binnen pleegzorg al veel bekend over hoe (pleeg)kinderen, ouders en pleegouders het best geholpen kunnen worden. Maar er zijn ook nog veel vraagstukken die (verder) onderzocht moeten worden. In de Kennisagenda pleegzorg verzamelen we, samen met het Nederlands Jeugdinstituut, ideeën en adviezen voor nieuw onderzoek over pleegzorg.

Lees verder

Lerende beweging pleegzorg

Pleegzorg is voortdurend in ontwikkeling. Daarom is het belangrijk om te blijven leren en ontwikkelen. De lerende beweging is de verzameling van alle initiatieven en ontwikkelingen die leren en ontwikkelen mogelijk maken en ondersteunen, om zo kwalitatief goede pleegzorg te kunnen blijven bieden.

De lerende beweging pleegzorg richt zich op iedereen die actief is in de pleegzorg: pleegouders, ouders, professionals, beleidsmakers en anderen. Naast de initiatieven en ontwikkelingen die het bieden van kwalitatief goede pleegzorg ondersteunen, organiseren we ook een aantal activiteiten om deze lerende beweging te ondersteunen.

Lees verder

BIJ ONS

In ons online magazine BIJ ONS vind je ervaringen van pleeggezinnen en gezinshuizen, geven we tips en informatie en delen we kennis, inspiratie en onderzoeken over pleegzorg. Het magazine verschijnt twee keer per jaar en staat boordevol met verhalen, achtergronden, interviews en columns. Zo helpen we pleeggezinnen en gezinshuizen om kinderen die niet thuis kunnen wonen het beste te bieden! Je kunt je gratis abonneren op het magazine.

Lees verder

Pleegzorg.nl

In de bibliotheek op pleegzorg.nl vind je informatie die je nodig hebt. Onderzoekers en experts hebben alle informatie gecheckt. 

Lees verder

Pleegzorgpanel

In ons pleegzorgpanel kun je laten weten hoe jij denkt over bepaalde onderwerpen en laten weten wat jij belangrijk vindt. Zo kunnen we samen de pleegzorg nóg verder verbeteren.

Aanmelden

BIJ ONS thuis in een gezin

In ons magazine BIJ ONS delen we kennis, inspiratie, tips en informatie over pleegzorg. Lees hier de laatste editie!

Lees verder

Thema's

Bekijk de thema's die voor pleeggezinnen relevant zijn, met welke onderwerpen wij ons bezighouden en hoe we, samen met pleeggezinnen in Nederland, zorgen voor verbetering op die onderwerpen.

Lees verder
Sluiten