Deskundigheidsbevordering

Deskundigheidsbevordering

Om je pleegkind het beste te kunnen bieden, is het belangrijk dat je als pleegouder kunt blijven leren en je kunt blijven ontwikkelen. Wij zorgen ervoor dat de kennis en informatie die je nodig hebt bij de zorg voor een pleegkind beschikbaar is en we ontwikkelen, samen met anderen, leermiddelen om je te ontwikkelen als pleegouder. 

Pleegzorg.nl

Op pleegzorg.nl vind je in de bibliotheek alle informatie die je nodig hebt als pleegouder bij de zorg voor een pleegkind. En in de gids vind je het aanbod van trainingen, lezingen, webinars, e-learning en meer. Daarnaast leer je in de community voor pleegouders van de ervaringen van andere pleegouders. De NVP is een van de initiatiefnemers van het platform pleegzorg.nl. 

Lees verder

Lerende beweging pleegzorg

Pleegzorg is voortdurend in ontwikkeling. Daarom is het belangrijk om te blijven leren en ontwikkelen. De lerende beweging is de verzameling van alle initiatieven en ontwikkelingen die leren en ontwikkelen mogelijk maken en ondersteunen, om zo kwalitatief goede pleegzorg te kunnen blijven bieden.

De lerende beweging pleegzorg richt zich op iedereen die actief is in de pleegzorg: pleegouders, ouders, professionals, beleidsmakers en anderen. Naast de initiatieven en ontwikkelingen die het bieden van kwalitatief goede pleegzorg ondersteunen, organiseren we ook een aantal activiteiten om deze lerende beweging te ondersteunen.

Lees verder

Kennisagenda pleegzorg

Er is binnen pleegzorg al veel bekend over hoe (pleeg)kinderen, ouders en pleegouders het best geholpen kunnen worden. Maar er zijn ook nog veel vraagstukken die (verder) onderzocht moeten worden. In de Kennisagenda pleegzorg verzamelen we, samen met het Nederlands Jeugdinstituut, ideeën en adviezen voor nieuw onderzoek over pleegzorg.

Lees verder

Sprekers over pleegzorg

We hebben een overzicht gemaakt van experts en sprekers met kennis over pleegzorg. Je kunt hen uitnodigen voor een lezing, workshop of om hun verhaal te vertellen op een bijeenkomst voor pleegouders!

Lees verder

BIJ ONS

In ons online magazine BIJ ONS vind je ervaringen van pleeggezinnen en gezinshuizen, geven we tips en informatie en delen we kennis, inspiratie en onderzoeken over pleegzorg. Het magazine verschijnt twee keer per jaar en staat boordevol met verhalen, achtergronden, interviews en columns. Zo helpen we pleeggezinnen en gezinshuizen om kinderen die niet thuis kunnen wonen het beste te bieden! Je kunt je gratis abonneren op het magazine.

Lees verder

Helpdesk voor pleegouders

Heb je informatie nodig over een bepaald onderwerp of over jouw specifieke situatie? Onze helpdesk voor pleegouders helpt je verder. 

Lees verder

Pleegzorgpanel

In ons pleegzorgpanel kun je laten weten hoe jij denkt over bepaalde onderwerpen en laten weten wat jij belangrijk vindt. Zo kunnen we samen de pleegzorg nóg verder verbeteren.

Aanmelden

Thema's

Bekijk de thema's die voor pleeggezinnen relevant zijn, met welke onderwerpen wij ons bezighouden en hoe we, samen met pleeggezinnen in Nederland, zorgen voor verbetering op die onderwerpen.

Lees verder
Sluiten