Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorgland

Banner belangenbehartiging

Je weg vinden in het pleegzorgsysteem is soms knap ingewikkeld. Wij proberen het systeem te vereenvoudigen en helpen je op weg als je vastloopt. 

Vraagteken.png

Veelgestelde vragen

Antwoord op al je pleegzorgvragen, hulp bij allerlei kwesties en algemene ondersteuning.

Bekijk de veelgestelde vragen

Betrouwbare en actuele informatie op pleegzorg.nl

Pleegzorg_lancering_1200x628_2A@2x.png

Actuele en betrouwbare informatie over pleegzorgonderwerpen vind je op platform pleegzorg.nl. Ook vind je daar een groeiend leeraanbod en een besloten omgeving waar je in gesprek kunt gaan met andere pleegouders en je ervaringen kunt delen. Zo vind je alles wat je wil weten en leren over pleegzorg op een plek.

Ga naar pleegzorg.nl

Projecten en activiteiten

We helpen pleeggezinnen om hun weg te vinden in het pleegzorgsysteem en we zetten ons, samen met de pleeggezinnen in Nederland, in om het systeem te vereenvoudigen. Dat doen we met deze projecten en activiteiten. 

Helpdesk

Heb je een vraag over pleegzorg waar je niet uit komt? Onze helpdesk denkt met je mee en ondersteunt waar mogelijk. We zoeken met veel plezier uit wat je rechten en plichten zijn als pleegouder of pleegkind, denken met je mee of geven advies. 

Lees meer

Kennisagenda Pleegzorg

In de Kennisagenda Pleegzorg verzamelen we samen met pleegouders, professionals, onderzoekers en gemeenten ideeën en adviezen voor nieuw onderzoek over pleegzorg. Zo willen we ervoor zorgen dat kennis die van belang is voor succesvolle pleegzorg beschikbaar is en dat deze kennis gebruikt kan worden waar dat nodig is.

Lees meer

Wegwijs in pleegzorgland

Met het project Wegwijs in pleegzorgland zorgen we ervoor dat je ergens terecht kunt met je vragen en dat je kunt beschikken over de informatie die je nodig hebt als pleegouder. Dit doen we door de pleegouderhelpdesk van de NVP verder te professionaliseren zodat die je bij kan staan met raad en advies. Daarnaast verzamelen we informatie die je nodig hebt als pleegouder op onze website. 

Lees meer

Belangenbehartiging

De NVP behartigt de belangen van pleeggezinnen op allerlei manieren. We gaan het gesprek aan met overheden, gemeenten en organisaties. Het pleegzorgsysteem is een ingewikkeld systeem waarin pleeggezinnen regelmatig vastlopen. De NVP probeert dit ingewikkelde systeem te vereenvoudigen. 

Lees meer

Meldacties, verbeteragenda pleegzorg en pleegzorgpanel

Om van pleeggezinnen te horen wat er speelt, raadplegen we pleeggezinnen via meldacties, onderzoeken en peilingen. De resultaten en oplossingen van pleeggezinnen presenteren we in verbeteragenda's over specifieke thema's. Wil jij meedenken of laten weten hoe jij over een bepaald onderwerp denkt? Meld je dan aan voor ons pleegzorgpanel!

Lees meer

Gesprekken tussen pleegouders, jeugdbeschermers en pleegzorgbegeleiders

Als pleegouder heb je te maken met je pleegzorgbegeleider en met jeugdbeschermers. Een goede samenwerking met de jeugdbeschermer en pleegzorgbegeleider is onmisbaar voor een goede pleegzorgplaatsing. Maar die samenwerking blijkt in de praktijk best lastig en het is niet altijd duidelijk waarom iemand iets doet. Daarom organiseren we gesprekken tussen deze partijen, zodat iedereen beter begrijpt waarom de ander bepaalde keuzes maakt. 

Lees meer

Terug

Sluiten