Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorgland

Pleegzorg, knap ingewikkeld

Pleegzorg is soms knap ingewikkeld. Daarom lees je in dit dossier meer over onder meer procedures, financiën en juridische zaken. Ook vind je antwoord op de meest gestelde vragen in onze Pleegzorg FAQ. 

Veelgestelde vragen

Antwoord op al je pleegzorgvragen, hulp bij allerlei kwesties en algemene ondersteuning.

Bekijk de veelgestelde vragen
Vraagteken.png

Betrouwbare en actuele informatie op pleegzorg.nl

Pleegzorg_lancering_1200x628_2A@2x.png

Actuele en betrouwbare informatie over pleegzorgonderwerpen vind je op platform pleegzorg.nl. Ook vind je daar een groeiend leeraanbod en een besloten omgeving waar je in gesprek kunt gaan met andere pleegouders en je ervaringen kunt delen. Zo vind je alles wat je wil weten en leren over pleegzorg op een plek.

Ga naar pleegzorg.nl

Belangenbehartiging

De NVP zet ook in om pleegzorg eenvoudiger te maken. Dat is niet altijd even zichtbaar, want we bouwen aan de basis. Dat doen we samen met pleegouders, onder andere via de Meldacties. Signalen die we binnenkrijgen van pleegouders en via Meldacties bespreken we met beleidsmakers en organisaties. 

Lees meer

Stel je vraag

Heb je een vraag waar je niet uitkomt, vraag je je af wat je rechten zijn als pleegouder of heb je hulp of advies nodig? Onze Helpdesk beantwoordt je vragen of denkt met je mee. Je kan ook een kijkje nemen in onze Pleegzorg FAQ, met antwoorden op alle veelgestelde vragen van pleegouders.

Lees meer

Meldacties

De NVP raadpleegt regelmatig leden en andere pleegzorgbetrokkenen in een meldactie. Zo kunnen we signaleren wat er speelt en leeft onder pleegouders en kunnen we deze signalen bespreekbaar maken bij beleidsmakers en organisaties. Zo vereenvoudigen we de pleegzorg in Nederland.

Lees meer

Factsheets Pleegzorg

Pleegzorg Nederland brengt jaarlijks een factsheet uit over de ontwikkelingen in de pleegzorg. Je vindt er cijfers over de duur van een plaatsing, het aantal nieuwe pleegouders en pleegkinderen en nog veel meer. Al deze cijfers worden natuurlijk ook toegelicht. De factsheets kun je hieronder downloaden.

Terug

Sluiten