Pleegzorgpodcast

Podcast Praten over pleegzorg

Het beste bereiken voor een pleegkind, dat is waar pleegzorg om draait. Maar hoe doe je dat, wat heb je daarvoor nodig en wie kan je daarbij helpen? In de delen pleegouders, kinderen, pleegzorgprofessionals en anderen hun verhalen, tips, kennis en ervaringen. Zo kunnen we samen de pleegzorg verbeteren!

Seizoen 1: samenwerken binnen pleegzorg

Zorgen voor een pleegkind doe je niet alleen: pleegouders werken daarbij samen met pleegzorgbegeleiders, jeugdbeschermers en anderen. In seizoen 1 van de Praten over pleegzorg podcast luister je naar gesprekken tussen pleegouders, ouders, jeugdbeschermers en pleegzorgbegeleiders. Samen zoeken we uit hoe je beter kun samenwerken en wat we leerden van het project Samenwerken binnen pleegzorg. 

Aflevering 1: samenwerken binnen pleegzorg

Projectleider Jorien vertelt over het project Samenwerken binnen pleegzorg en de 45 dialogen die we daarin organiseerden. In de dialogen gingen pleegouders, ouders, jeugdbeschermers en pleegzorgbegeleiders met elkaar in gesprek om uit te vinden hoe je beter samenwerkt en hoe je het beste bereikt voor een pleegkind. Deze dialogen werden begeleid door Cor en Margina van Zo zorg ik. Zij vertellen wat hun het meest is bijgebleven. En Stefanie van het Nederlands Jeugdinstituut vertelt wat zij leerde en hoe dat vanuit een kennisrol bijdraagt aan het verbeteren van de hulp aan kinderen die niet meer bij hun eigen ouders kunnen wonen. 

Aflevering 2: ervaringen van een pleegouder over samenwerken binnen pleegzorg

In deze aflevering deelt pleegouder Jessica haar ervaring over samenwerken. Daarover gaat ze in gesprek met Esther, moeder van een pleegkind, jeugdbeschermer Sanne en pleegzorgbegeleider Aline. Hoe kijken ze naar de ervaring van Jessica en wat leren ze daaruit?

Project Samenwerken binnen pleegzorg

Deze podcast zijn een resultaat van het project Samenwerken binnen pleegzorg. Bekijk ook de andere resultaten van het project en de inzichten die helpen om beter samen te werken binnen pleegzorg.

Lees verder
Sluiten