Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Jij en je pleegkind

Banner jij en je pleegkind

Deze pagina’s gaan over het zorgen voor en leven met een pleegkind. Met praktische informatie, tips en ervaringsverhalen van een aantal van de ruim 18.000 pleeggezinnen in ons land.

Projecten en activiteiten

We helpen jou en je pleeggezin om je pleegkind het beste te bieden en pleegzorg vol te kunnen houden. Dat doen we met de volgende projecten en activiteiten:

Versterken van de kracht van pleegouders

Om een verschil te blijven maken in het leven van pleegkinderen is het belangrijk dat pleegouders kunnen blijven leren en zich zo blijven ontwikkelen. In het programma Versterken van de kracht van pleegouders werken we er, samen met Jeugdzorg Nederland in samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, aan om leren en jezelf te ontwikkelen een vanzelfsprekend onderdeel te maken van het pleegouderschap.

Lees meer

Kinderen van pleegouders, een vergeten groep?

Voor eigen kinderen van pleegouders is de komst van een pleegkind in het gezin behoorlijk wennen. Het kan heel leuk zijn, maar het kan ook lastig en moeilijk zijn. Het is belangrijk dat er goed naar eigen kinderen van pleegouders geluisterd wordt en dat zij hulp en ondersteuning krijgen als dat nodig is. Samen met het NJi en pleegzorgorganisaties werken we eraan om hier bewustzijn over te creëren bij pleegouders en pleegzorgbegeleiders.  

Lees meer

Poppenvilla's voor pleeggezinnen

Door een samenwerking tussen de Rudolphstichting, Poppenvilla by Liliane en de NVP en door een jaarlijkse donatie van een ideële stichting kunnen pleeggezinnen en gezinshuizen een poppenvilla cadeau krijgen. 

Lees meer

Actieonderzoek continuïteit pleegzorg

In het Actieonderzoek continuïteit pleegzorg werken we samen met het NJi en Jeugdzorg Nederland aan het terugdringen van breakdown en het voorkomen van uitval van pleegouders. Dit moet ervoor zorgen dat pleegjongeren minder wisselingen van pleeggezin meemaken. 

Lees meer

Een pleegkind in je gezin, wat houdt dat in?

Een pleegkind opvangen in je gezin kan veel impact hebben. Voor je eigen gezin, maar ook voor mensen in je omgeving. Om deze mensen te informeren over wat een pleegzorgplaatsing inhoudt, hebben we samen met Kinderpostzegels informatiefolders en een animatie ontwikkeld voor verschillende doelgroepen.

Lees meer

Pleegmaatjes

Iemand die meeleeft, meedenkt en meehelpt, speciaal voor ieder pleegkind dat daar behoefte aan heeft. Dat is het doel van het project Pleegmaatjes. In samenwerking met pleegzorgorganisaties Vitree en entrea lindenhout ontwikkelen we de methodiek in de praktijk, zodat Pleegmaatjes uiteindelijk landelijk ingezet kunnen worden.

Lees meer

Startpakket voor nieuwe pleeggezinnen

Samen met Stichting Kinderpostzegels hebben we een startpakket voor nieuwe pleeggezinnen gemaakt. Ieder pleeggezin ontvangt bij een plaatsing zo'n startpakket. Daarnaast blijven we nieuwe pleeggezinnen in de eerste maanden na een plaatsing ondersteunen met tips en informatie en beantwoorden we vragen.

Lees meer

kaart zeg heb jij misschien een goeie tip.PNG

Tips over pleegzorg ontvangen?

Iedere twee weken een handige of praktische pleegzorgtip in je mailbox ontvangen? Schrijf je in!

Inschrijven

Liliane Poppenvilla voor pleeggezinnen

Door een samenwerking tussen de Rudolphstichting en Liliane PoppenVilla kunnen pleeggezinnen in aanmerking komen voor de donatie van een PoppenVilla. Ook gezinshuisouders kunnen hiervoor een aanvraag indienen bij de Rudolphstichting. De enige voorwaarde voor pleeggezinnen is dat je lid bent van de NVP! 

Meer informatie

Terug

BLOGS.png

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, daarin houden we je op de hoogte van al het nieuws over pleegzorg!

Inschrijven
Sluiten