Sprekers over pleegzorg

Sprekers over pleegzorg

Organiseer je een bijeenkomst of thema-avond over pleegzorg? Of ben je op zoek naar kennis en informatie om meer te leren over pleegzorg? We hebben een overzicht gemaakt van experts en sprekers met kennis over pleegzorg. Je kunt hen uitnodigen voor een lezing, workshop of om hun verhaal te vertellen, bijvoorbeeld tijdens een pleegouderbijeenkomst, een thema-avond of andere activiteit.

Je kunt zelf contact opnemen met de sprekers om hen uit te nodigen of voor meer informatie. Heb je een vraag of kunnen we ergens bij helpen? Stuur dan een mailtje naar info@denvp.nl

Bep van Sloten

Trauma en hechting, Opvoeden, Eigen kinderen, Gedeeld opvoederschap, Pleegzorg internationaal
Foto bep van sloten.jpg

Bep van Sloten is sinds 1980 betrokken bij de ontwikkeling van pleegzorg in Nederland en internationaal. Ze is 25 jaar pleegouder geweest en als beleidsmedewerker, consultant en trainer betrokken geweest bij verschillende organisaties die zich inzetten voor de opvang van kinderen en ondersteuning van gezinnen.

Meer over mij

Eline Engelhart

Trauma en hechting, Opvoeden
Foto Eline Engelhart.jpg

Mijn expertise ligt op drie ‘pleegzorg’- terreinen: Trauma en Traumasensitief opvoeden, Samenwerken in complexe samenwerkingssituaties en Zelfzorg voor opvoeders. Eline is eigenaar van Pleegzorggedoe.nl en een inspirator met een heldere pleegzorgvisie. Haar trainingen en lezing zijn inspirerend, interactief en pragmatisch, met veel herkenbare praktijk voorbeelden en oplossingswegen.

Meer over mij

Mariska Kramer

Juridisch, Overig
cropped-Mariska-205x300.jpg

Mariska Kramer zet zich als advocaat in voor de belangen van het (pleeg)kind en de (rechts)positie van pleegouders. Ze geeft regelmatig trainingen en cursussen aan pleegouders en (jeugd)professionals. Door praktijkvoorbeelden en het gebruik van gewone mensentaal maakt ze juridische kost voor iedereen toegankelijk.

Meer over mij

Clementine Degener

Onderzoek, identiteit
Foto clementine degener.jpg

Ik ben expert in identiteitsvraagstukken van pleegkinderen. Ik verrichte een promotieonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen naar etnische identiteit van pleegkinderen. Op dit moment doe ik onderzoek naar identiteitsversterkend handelen in de pleegzorg vanuit Hogeschool Rotterdam. Ik ontwikkel verschillende producten voor de praktijk, waaronder een handreiking identiteitsversterkend handelen.

Meer over mij

Jolanda Kuiper

Ervaringsdeskundige, Contextueel werken met beeldtaal
Foto jolanda kuiper.jpg

Contextueel werken binnen pleegzorg Met de huisjes-metafoor maakt Jolanda de contextuele theorie van loyaliteiten en de balans van geven en ontvangen inzichtelijk. In deze training leer je kijken door de raampjes van vele betrokkenen.

Meer over mij

Daisy Smeets

Juridisch, Opvoeden, Onderzoek
Foto Daisy Smeets.jpg

Daisy geeft les aan de Universiteit Leiden, o.a. over ontwikkeling van pleegkinderen en juridische aspecten van pleegzorg. Ook vertelt zij over factoren die een positief of negatief effect kunnen hebben op een pleegzorgplaatsing en het pleegkind.

Meer over mij

Thirza van der Ree

Juridisch, Rechten en plichten van pleegouders
Thirza 1.jpg

Thirza van der Ree is werkzaam bij de helpdesk van de NVP. Dagelijks beantwoordt zij vragen van pleegouders over allerlei (juridische) pleegzorgzaken.

Meer over mij

Ingrid Paulussen

Juridisch, Rechten en plichten van pleegouders
Ingrid 3.jpg

Ingrid Paulussen is werkzaam bij de helpdesk van de NVP. Dagelijks beantwoordt zij vragen van pleegouders over allerlei (juridische) pleegzorgzaken.

Meer over mij

Jorien Kruijswijk Jansen

Netwerken en samenwerken binnen pleegzorg
Foto Jorien klein.jpg

Jorien is projectleider bij de NVP en gespecialiseerd in de thema's: ontmoeten en verbinden van pleegouders en samenwerken binnen pleegzorg.

Meer over mij

Nynke Rikkers

Rouw en verlies in pleegzorg
Nynke Rikkers (002).jpeg

Nynke Rikkers is werkzaam bij Trias Jeugdhulp als pleegzorgbegeleider en werkbegeleider nazorg. Daarnaast is zij een rouw- en verliescoach en auteur van onder andere het boek 'Dag mijn allerliefste...' rouw en verlies bij kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.

Meer over mij

Evelyne van Winden

Trauma en hechting, Opvoeden
Fotoen Evelyne vd Winden.jpg

Evelyne weet uit eigen ervaring als wees en (pleeg)kind en later als (stief)ouder alles over hoe moeizaam het proces van opnieuw hechten kan zijn. Maar inmiddels weet ze ook wat ervoor nodig is. Opgeleid aan het Neufeld Instituut in Canada geeft ze als gecertificeerd trainer in Nederland lezingen, presentaties en trainingen rondom hechting, gezonde kindontwikkeling en traumasensitief opvoeden.

Meer over mij

Lily Monori van Dijken

Ervaringsdeskundige, identiteit
2 LNRD210805_LMvD-14-1.png

Als ervaringsdeskundige spreek ik over de rode draad die ik ontdekte. Die verband houdt met (gebrek aan) vertrouwen, afwijzing en perfectionisme. Maar ook met doorzettingsvermogen, veerkracht en zelfstandigheid.

Meer over mij

Lyona Rose

Ervaringsdeskundige
Foto Lyona Rose.jpg

Ik ben Lyona Rose en ervaringsdeskundige op het gebied van pleegzorg. Ik ben zelf achttien jaar een pleegkind geweest en daarnaast ben ik ook een pleegzus. Ik heb veel meegemaakt in mijn leven en heb alles omgezet in empowerment, in eigen kracht zodat ik andere mensen kan helpen.

Meer over mij

Esther Groenewegen

Trauma en hechting
Esther Groenewegen.png

Docent| Spreker | Auteur | Specialist in trauma en hechting Het is een nachtmerrie voor elke ouder: een kind dat jouw liefde steeds weer afwijst, daar weet Esther alles van. Esther, specialist in trauma en hechting, vertaald essentiële wetenschappelijke kennis over hechtingsproblematiek naar praktische methoden. De kern: trauma sensitief opvoeden.

Meer over mij

Marrieloe Ars

Systemisch werk
foto Marrieloe Ars.jpg

Onze specifieke kennis zit in de verbinding van pleegzorg met systemisch werk. We stellen steeds de vraag: wie horen erbij? Wie behoren tot het gezin of de familie van pleegouders, en wie horen bij het kind? Verandert er iets in het gezinssysteem van de pleegouders door de komst van het pleegkind?

Meer over mij

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over pleegzorg en de NVP? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven
Sluiten