Sprekers over pleegzorg

Sprekers over pleegzorg

Ben je op zoek naar kennis en informatie over pleegzorg, voor jezelf of om samen met andere pleegouders meer te leren over pleegzorg. Er zijn in Nederland veel experts die kennis over specifieke pleegzorgonderwerpen hebben. Hieronder vind je een overzicht maken van experts en sprekers die je kunt uitnodigen om hun verhaal te vertellen aan pleegouders of professionals, bijvoorbeeld een pleegouderbijeenkomst, een thema-avond of andere activiteit.

Je kunt zelf contact opnemen met de sprekers om hen uit te nodigen of voor meer informatie. Heb je een vraag of kunnen we ergens bij helpen? Stuur dan een mailtje naar info@denvp.nl

Bep van van Sloten

Trauma en hechting, Opvoeden, Eigen kinderen, Gedeeld opvoederschap, Pleegzorg internationaal
Foto bep van sloten.jpg

Bep van Sloten is sinds 1980 betrokken bij de ontwikkeling van pleegzorg in Nederland en internationaal. Ze is 25 jaar pleegouder geweest en als beleidsmedewerker, consultant en trainer betrokken geweest bij verschillende organisaties die zich inzetten voor de opvang van kinderen en ondersteuning van gezinnen.

Meer over mij

Eline Engelhart

Trauma en hechting, Opvoeden
Foto Eline Engelhart.jpg

Mijn expertise ligt op drie ‘pleegzorg’- terreinen: Trauma en Traumasensitief opvoeden, Samenwerken in complexe samenwerkingssituaties en Zelfzorg voor opvoeders. Eline is eigenaar van Pleegzorggedoe.nl en een inspirator met een heldere pleegzorgvisie. Haar trainingen en lezing zijn inspirerend, interactief en pragmatisch, met veel herkenbare praktijk voorbeelden en oplossingswegen.

Meer over mij

Mariska Kramer (advocaat)

Juridisch, Overig
cropped-Mariska-205x300.jpg

Mariska Kramer zet zich als advocaat in voor de belangen van het (pleeg)kind en de (rechts)positie van pleegouders. Ze geeft regelmatig trainingen en cursussen aan pleegouders en (jeugd)professionals. Door praktijkvoorbeelden en het gebruik van gewone mensentaal maakt ze juridische kost voor iedereen toegankelijk.

Meer over mij

Clementine Degener

Onderzoek, identiteit
Foto clementine degener.jpg

Ik ben expert in identiteitsvraagstukken van pleegkinderen. Ik verrichte een promotieonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen naar etnische identiteit van pleegkinderen. Op dit moment doe ik onderzoek naar identiteitsversterkend handelen in de pleegzorg vanuit Hogeschool Rotterdam. Ik ontwikkel verschillende producten voor de praktijk, waaronder een handreiking identiteitsversterkend handelen.

Meer over mij

Jolanda Kuiper

Trauma en hechting, Ervaringsdeskundige
Foto jolanda kuiper.jpg

Contextueel werken binnen pleegzorg Met de huisjes-metafoor maakt Jolanda de contextuele theorie van loyaliteiten en de balans van geven en ontvangen inzichtelijk. In deze training leer je kijken door de raampjes van vele betrokkenen.

Meer over mij

Daisy Smeets

Juridisch, Opvoeden, Onderzoek
Foto Daisy Smeets.jpg

Daisy geeft les aan de Universiteit Leiden, o.a. over ontwikkeling van pleegkinderen en juridische aspecten van pleegzorg. Ook vertelt zij over factoren die een positief of negatief effect kunnen hebben op een pleegzorgplaatsing en het pleegkind.

Meer over mij

Jorien Kruijswijk Jansen

netwerken en samenwerken binnen pleegzorg
Foto Jorien klein.jpg

Jorien is projectleider bij de NVP en gespecialiseerd in de thema's: ontmoeten en verbinden van pleegouders en samenwerken binnen pleegzorg.

Meer over mij

Evelyne van Winden (trainer-therapeut)

Trauma en hechting, Opvoeden
Fotoen Evelyne vd Winden.jpg

Evelyne van Winden is gespecialiseerd in hechting en de ontwikkeling van het kind – met als specialisatie ‘opnieuw hechten'.

Meer over mij

Lily Monori van Dijken

Ervaringsdeskundige, identiteit
2 LNRD210805_LMvD-14-1.png

Als ervaringsdeskundige spreek ik over de rode draad die ik ontdekte. Die verband houdt met (gebrek aan) vertrouwen, afwijzing en perfectionisme. Maar ook met doorzettingsvermogen, veerkracht en zelfstandigheid.

Meer over mij

Lyona Rose

Ervaringsdeskundige
Foto Lyona Rose.jpg

Ik ben Lyona Rose en ervaringsdeskundige op het gebied van pleegzorg. Ik ben zelf achttien jaar een pleegkind geweest en daarnaast ben ik ook een pleegzus. Ik heb veel meegemaakt in mijn leven en heb alles omgezet in empowerment, in eigen kracht zodat ik andere mensen kan helpen.

Meer over mij

Esther Groenewegen-Jonker

Trauma en hechting
Esther Groenewegen.png

Docent| Spreker | Auteur | Specialist in trauma en hechting Het is een nachtmerrie voor elke ouder: een kind dat jouw liefde steeds weer afwijst, daar weet Esther alles van. Esther, specialist in trauma en hechting, vertaald essentiële wetenschappelijke kennis over hechtingsproblematiek naar praktische methoden. De kern: trauma sensitief opvoeden.

Meer over mij

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over pleegzorg en de NVP? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven
Sluiten