Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Aftelberichten

Dagelijkse Lockdown Aftelberichten!

In december 2020 werd een lockdown aangekondigd. Ook de scholen en kinderopvang gingen dicht. Opnieuw vijf weken thuis met de kinderen: dat zagen we even niet aankomen. Met dagelijkse Lockdown Aftelberichten - speciaal voor pleeg- en gezinshuisouders - geven je slimme tips en inspiratie om deze weken toch zo goed mogelijk door te komen.


Lockdown Aftelberichten

 1. Aftelbericht #1: Uitgeteld!

  8 februari 2021 om 11:00 door De Family Factory 0 reacties

  nummertje1.jpg

  Het is maandag 8 februari. De maandag dat veel basisschoolleerlingen voor het eerst sinds 17 december weer naar school zouden mogen, en jongere kinderen naar de kinderopvang. Tot het winterweer roet in het eten gooide…Veel basisscholen houden uit veiligheidsoverwegingen ook vandaag nog de deuren gesloten. Dat vraagt voor veel aanpassingsvermogen voor veel (pleeg)ouders. Nog een dag langer thuisonderwijs, en goede hoop voor morgen. Met het openen van het basisonderwijs en de kinderopvang, stoppen we ook met deze ‘Lockdown Aftelberichten’. We zijn uitgeteld. Hopelijk hebben we je de afgelopen weken een klein beetje kunnen helpen om deze periode door te komen.

  Lees verder

 2. Aftelbericht #2: Mijn Pleegzorgboekje, voor bijzondere momenten

  7 februari 2021 om 11:00 door De Family Factory 0 reacties

  nummertje2.jpg

  Verwelkom je binnenkort een nieuw pleegkind? Of neem je juist afscheid? Verras ze met een persoonlijk boekje. In Mijn Pleegzorgboekje kunnen jullie samen bijzondere momenten en mijlpalen vastleggen die jullie meemaakten, of nog gaan beleven. Een boek vol vragen en Weet-je-datjes, met ook ruimte voor praktische informatie over pleegzorgplaatsing en contactgegevens. Speciaal gemaakt voor pleegkinderen en kinderen die tijdelijk niet thuis kunnen wonen!

  Lees verder

 3. Aftelbericht #3: Omdenk-uitjes, tips voor wat wél kan

  6 februari 2021 om 11:00 door De Family Factory 0 reacties

  nummertje3.jpg

  Het zwembad is dicht, de dierentuin op slot, de kinderboerderij niet toegankelijk, de bieb houdt de deuren gesloten en in de bios blijf het donker. Wat kun je in deze bizarre tijden met het coronavirus nog doen met je pleegkinderen? Er is zoveel niet mogelijk… of toch wel? De redactie van Kidsproof sloeg aan het omdenken en bedachten uitjes die wél kunnen!

  Lees verder

 4. Aftelbericht #4: Help jij mee aan de community van het nieuwe Pleegzorg.nl?

  5 februari 2021 om 11:00 door De Family Factory 0 reacties

  nummertje4.jpg

  Het nieuwe platform Pleegzorg.nl wordt op 25 maart 2021 gelanceerd. Onderdeel van het platform is de besloten community, speciaal voor pleegouders. Pleegzorg.nl is op zoek naar een groep van 25 tot 50 pleegouders die twee weken voor de livegang van het platform - op 25 maart - al aan de slag willen gaan in de community. Iets voor jou?

  Lees verder

 5. Aftelbericht #5: Online loket voor iedereen met zorgen over de coronacrisis

  4 februari 2021 om 11:00 door De Family Factory 0 reacties

  nummertje5.jpg

  Voor de één hebben de lockdownmaatregelen grote gevolgen in het dagelijks leven. De ander raakt het wat minder. Maak jij je zorgen of pieker je over de gevolgen van de coronacrisis? Het RIVM heeft een online steunpunt voor iedereen die vragen heeft of zich zorgen maakt: het online Steunpunt Coronazorgen.

  Lees verder

 6. Aftelbericht #6: De nieuwe coronamaatregelen, iets meer lucht

  3 februari 2021 om 11:00 door De Family Factory 5 reacties

  nummertje6.jpg

  Het nieuws gonsde al even, en premier Rutte bevestigde het in de coronapersconferentie dinsdagavond: de kinderopvang en basisscholen gaan vanaf maandag 8 februari weer open. Klonk er ook een zucht van opluchting in jouw pleeggezin of gezinshuis? Scholieren in het voortgezet onderwijs moeten helaas nog even doorzetten. Zij zullen tot in ieder geval begin maart online les krijgen. Eind februari wordt daar meer over bekendgemaakt. Een andere versoepeling is er voor de detailhandel: winkels mogen vanaf 10 februari open voor het afhalen van online bestellingen.

  Lees verder

 7. Aftelbericht #7: Luistertip - podcasts voor jou, podcasts voor je kinderen

  2 februari 2021 om 11:00 door De Family Factory 0 reacties

  Nummertje7.jpg

  Heeft jouw pleeggezin of het gezinshuis al het plezier van podcasts al ontdekt? Podcasts zijn er in alle soorten en maten, en in alle talen en onderwerpen. Als je houdt van hoorspelen, interview-series, zelfhulpgoeroes in gesprek met experts, het is er allemaal. Zie het als een soort radio ‘op verzoek’. De meeste podcasts zijn gratis te downloaden en te beluisteren via je telefoon of op je computer. Waar je wilt en wanneer je wilt. Een paar tips!

  Lees verder

 8. Aftelbericht #8: Give Away! Ansichtkaarten van pleegouders voor pleegouders

  1 februari 2021 om 11:00 door De Family Factory 0 reacties

  setje_kaarten_pleegouder.png

  Hoe gaat het? Lastige vraag hè, want tja…hoe gaat het nou echt met je? Iedereen zit er wel een beetje doorheen. Januari is donker en nat, de leefwerelden zijn klein en het uitzicht is nog niet echt rooskleurig. Jij weet als geen ander wat het betekent om in coronatijd een gezinshuis of een pleeggezin draaiende te houden. Steek een andere pleegouder een hart onder de riem met deze leuke give-away van de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen.

  Lees verder

 9. Aftelbericht #9: Een werkstuk of spreekbeurt over pleegzorg

  31 januari 2021 om 11:00 door De Family Factory 1 reactie

  nummertje9.jpg

  Wanneer je in een pleeggezin woont, begrijpen andere kinderen lang niet altijd wat dat precies betekent. Hoe ziet je leventje er dan uit?  Zie je je eigen ouders dan nog wel? Krijg je dan ook twee keer cadeautjes als je jarig bent? En hoeveel pleegkinderen zijn er eigenlijk in ons land? Om te zorgen dat hun klasgenoten dat wat beter begrijpen, houden veel pleegkinderen en eigen kinderen van pleegouders een spreekbeurt over pleegzorg, of ze maken er een werkstuk over. Nuttig en leuk om te doen en leerzaam voor iedereen!

  Lees verder

 10. Aftelbericht #10: Buiten leren, ontdek samen de natuur

  30 januari 2021 om 11:00 door De Family Factory 0 reacties

  nummertje10.jpg

  Zijn jullie het binnen zitten beu? Vliegen je pleegkinderen elkaar in de haren? Genoeg van die computer? Tijd voor wat avontuur! Trek je schoenen aan en leer van buiten met de natuuropdrachten van de boswachter!

  Lees verder

Overzicht van pleegzorgtips voor tijdens de lockdown

Ben je direct op zoek naar inspiratie? We hebben tientallen tips voor leuke doe-dingen en activiteiten die je tijdens de lockdown kunt doen. Alle tips die we eerder deelden vind je hier:

Pleegzorgtips om de coronacrisis door te komen

De Lockdown Aftelberichten zijn een initiatief van de NVP, Family Factory en entrea lindenhout.

footer.png

Sluiten