Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Aftelberichten

Dagelijkse Lockdown Aftelberichten!

Opnieuw vijf weken thuis met de kinderen: dat zagen we even niet aankomen. De dagelijkse Lockdown Aftelberichten - speciaal voor pleeg- en gezinshuisouders - geven je slimme tips en inspiratie om deze weken toch zo goed mogelijk door te komen. Schrijf je hieronder in voor onze Lockdown Aftelberichtennieuwsbrief!

En een leuk extraatje: je ontvangt dan meteen het digitale Samenspel in je mailbox met twintig verrassende gezinsactiviteiten.samenspel.afbeeldingen.pngSchrijf je in voor de Lockdown Aftelberichten!

Verwerking gegevens

Ik ga akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens volgens de privacy policy van de NVP.

Lockdown Aftelberichten

 1. Aftelbericht #2 …+20: Breng wat vertraging in je pleeggezin of gezinshuis

  18 januari 2021 om 11:00 door De Family Factory 0 reacties

  2_aftelbericht.jpg

  Het was nieuws dat al even in de lucht hing en wat je misschien al vreesde. Het kabinet maakte zondagmiddag bekend dat de basisscholen en kinderopvang in ieder geval gesloten blijven tot 8 februari. Geen leuk nieuws, en dan is het vandaag ook nog eens Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Help! Word jij helemaal gek van het rennen, springen, vliegen, onderwijzen, koken, plannen, plannen weer omgooien, brandjes blussen en sussen? Probeer deze week eens wat vertraging in je pleeggezin of gezinshuis te brengen.

  Lees verder

 2. Aftelbericht #3: Ongebruikt speelgoed? Doneer ze aan een jarige job!

  17 januari 2021 om 11:00 door De Family Factory 0 reacties

  3.jpg

  Heeft jouw (pleeg)kind voor zijn of haar verjaardag een cadeau gekregen dat toch niet zo goed in de smaak viel. Blijft er in jouw gezinshuis gloednieuw speelgoed op de plank liggen? Geef het cadeau! Stichting Jarige Job maakt er verjaardagsboxen van die worden verstuurd naar jarige kinderen in heel Nederland die door armoede vaak helemaal niks krijgen.

  Lees verder

 3. Aftelbericht #4: Durf te vragen, juist als pleeg- of gezinshuisouder

  16 januari 2021 om 11:00 door De Family Factory 0 reacties

  4_aftelbericht.jpg

  Kan ik je auto even lenen? Kun je even een uurtje oppassen? Heeft iemand wat meidenkleren, maat 152? Zeggen mensen ook zo vaak tegen jou hoe ontzettend bijzonder ze het vinden dat je pleegouder of gezinshuisouder bent? Helemaal nu, tijdens deze coronacrisis? Eigenlijk hebben ze wel een beetje gelijk. Pleegouder zijn is niet niks en daarom is het fijn dat mensen graag een handje helpen. Tenminste... als je het vraagt!

  Lees verder

 4. Aftelbericht #5: Word je gek van de coronasores? Vergroot je wereld!

  15 januari 2021 om 11:00 door De Family Factory 0 reacties

  5.jpg

  Het zijn niet de makkelijkste weken in je bestaan als pleegouder of gezinshuisouder. Wij merken dat ons wereldje steeds kleiner wordt en dat we eigenlijk maar met weinig anders bezig zijn. Wordt jouw wereld soms ook wat erg klein? Probeer dan om eens per dag even iets aan andere mensen te laten weten.

  Lees verder

 5. Aftelbericht #6: Maak iets bijzonders van de maaltijd

  14 januari 2021 om 11:00 door De Family Factory 0 reacties

  6.jpg

  Wist je dat je in je leven ongeveer 3½ jaar aan het eten bent? 2½ jaar kookt? En ongeveer 25.000 kilo voedsel eet? En hoeveel tijd zou je bezig zijn met tegen je (pleeg)kinderen zeggen dat ze nu eindelijk aan tafel moeten komen, netjes moeten eten en dat er echt niet zóveel hagelslag op een boterham hoeft?  (Zucht!) Vandaag acht ideeën om iets bijzonders van de maaltijd te maken!

  Lees verder

 6. Aftelbericht #7: Lockdown verlengd t/m 9 februari, de belangrijkste regels

  13 januari 2021 om 11:00 door De Family Factory 0 reacties

  7.jpg

  Zoals al verwacht kondigde premier Rutte gisteravond aan dat de lockdown wordt verlengd met drie weken. Dat betekent dat we in ieder geval tot en met 9 februari zoveel mogelijk thuis en binnenblijven. Wat betekenen de nieuwe regels voor jouw pleeggezin of gezinshuis? Zijn er nog veranderingen? Wij zetten de belangrijkste maatregelen nog eens onder elkaar.

  Lees verder

 7. Aftelbericht #8: Wie of wat ben ik, een hilarisch gezinsspel

  12 januari 2021 om 11:00 door De Family Factory 0 reacties

  8.jpg

  De lockdown en het winterweer zorgen ervoor dat we meer binnen zitten. En dat betekent helaas ook dat de verveling snel kan toeslaan en je voordat je het weet een pleeggezin of gezinshuis vol ‘couch potatoes’ hebt. Zorg daarom voor voldoende gezellige momenten samen thuis, om de moed erin te houden. Bijvoorbeeld met dit (gratis te downloaden) gezinsspel Wie of wat ben ik!

  Lees verder

 8. Aftelbericht #9: Toptips van puberpleegouders

  11 januari 2021 om 11:00 door De Family Factory 0 reacties

  9.jpg

  Sinds de tweede lockdown is de bewegingsruimte van jongeren weer een stuk beperkter. Hoe gaan andere pleeggezinnen en gezinshuizen daarmee om? Vier pleegouders vertellen.

  Lees verder

 9. Aftelbericht #10: Experimenten en testjes voor thuis

  10 januari 2021 om 11:00 door De Family Factory 0 reacties

  10.jpg

  Een labyrint van lego, een raket van een pompon en een wc-rolletje en een ballon laten knappen met een sinaasappelschil. Op The Dad Lab vind je allerlei experimenten en testjes die je samen met (pleeg)kinderen thuis kunt uitvoeren.

  Lees verder

 10. Aftelbericht #11: Weekend! En dat mag gevierd worden

  9 januari 2021 om 11:00 door De Family Factory 0 reacties

  11.jpg

  Zo, de eerste werkweek en (thuis)schoolweek zit erop. Hoe is die in jouw pleeggezin of gezinshuis verlopen? Was het wennen aan online onderwijs, misschien sommige kinderen naar de noodopvang en jij zelf weer in de online vergaderingen? Vast! Maar nu is het weekend en mogen jullie weer even ontspannen. Luid het weekend samen in met een silent discofeestje in de woonkamer!

  Lees verder

Overzicht van pleegzorgtips voor tijdens de lockdown

Ben je direct op zoek naar inspiratie? We hebben tientallen tips voor leuke doe-dingen en activiteiten die je tijdens de lockdown kunt doen. Alle tips die we eerder deelden vind je hier:

Pleegzorgtips om de coronacrisis door te komen

De Lockdown Aftelberichten zijn een initiatief van de NVP, Family Factory en entrea lindenhout.

footer.png

Sluiten