Praat mee over pleegzorg in de regio West Brabant Oost!

Praat mee over pleegzorg in de regio West Brabant Oost!

19 januari 2023 om 08:00 door Tijs 0 reacties

goede gesprek header (1200 × 480 px).png

In jeugdzorgregio West Brabant Oost gaan pleeggezinnen, ouders, hulpverleners en beleidsmakers op 24 januari van start met het goede gesprek over pleegzorg. In drie gesprekken bespreken zij met elkaar hoe pleegzorg in hun regio georganiseerd is: wat gaat goed en wat kan beter? Op basis daarvan maken ze een verbeteragenda pleegzorg met concrete acties waar de regio mee aan de slag kan. De gesprekken zijn onderdeel van het project Het goede gesprek. Wil je meedoen aan de gesprekken? Meld je dan aan!

Praat jij mee?

Voor de gesprekken zoeken we mensen uit de jeugdzorgregio West Brabant Oost (gemeente Altena, Breda, Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout) die mee willen praten: pleegouders, pleegkinderen (14+), eigen kinderen van pleegouders (14+), ouders, pleegzorgbegeleiders, jeugdbeschermers en medewerkers van een wijkteam. Ook beleidsmedewerkers van pleegzorgorganisaties, jeugdbescherming (GI) en gemeenten kunnen meedoen. We zoeken mensen die kritisch zijn én samen met de regio willen werken aan oplossingen. We zoeken mensen die kunnen spreken vanuit hun eigen ervaring, maar ook vanuit de ervaring van anderen uit hun doelgroep. 

Wanneer en waar?

  • Bijeenkomst 1: dinsdag 24 januari 2023, 16.00-18.30 uur, Breda
  • Bijeenkomst 2: donderdag 30 maart 2023,16.00-20.30, Breda
  • Bijeenkomst 3: donderdag 11 mei 2023, 16.00-20.30, Breda

Het is de bedoeling dat je aan alle drie de bijeenkomsten mee kunt doen.

Meedoen of meer weten?

Wil je meedoen of heb je nog vragen? Stuur een mail naar Barry op den Kamp via b.op.den.kamp@breda.nl. Vermeld daarin je naam en jouw rol of functie.

Project Het goede gesprek

Om succesvolle pleegzorg te kunnen bieden, moet de manier waarop we pleegzorg organiseren beter. Daarvoor is een goede visie op jeugdzorg nodig waarin pleegzorg een plek heeft. Het vraagt ook om samenwerking tussen alle partijen die bij pleegzorg betrokken zijn: gemeenten, pleegzorgaanbieders én pleeggezinnen. In dit project stimuleren en faciliteren we regionaal een ‘goed gesprek’ om pleegzorg (nog) beter te organiseren. Op basis van de uitkomsten van deze gesprekken stellen we een verbeteragenda zodat pleegzorg op meer plaatsen beter georganiseerd kan worden.

In de jeugdzorgregio’s Rijk van Nijmegen en West Brabant Oost voeren we pilots uit. Op basis van de ervaringen in de pilotregio’s gaan we het proces van het goede gesprek verder ontwikkelen om vervolgens in zoveel mogelijk regio’s het goede gesprek over pleegzorg te faciliteren.

Meer informatie over het goede gesprek vind je hier

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten