Deel jouw ervaring met pleegzorg in de regio Rijk van Nijmegen!

Deel jouw ervaring met pleegzorg in de regio Rijk van Nijmegen!

29 november 2022 om 16:00 door Tijs 0 reacties

goede gesprek header (1200 × 480 px).png

Samen met Pleegzorg Rijk van Nijmegen brengen we in kaart wat er in de regio goed gaat in de pleegzorg en wat er beter kan. Dat doen we met online vragenlijsten waarin we verschillende partijen vragen naar hun ervaring met pleegzorg. De vragenlijsten zijn onderdeel van het project het goede gesprek in de regio, waarin we een 'goed gesprek' organiseren om pleegzorg nog verder te verbeteren. Woon je in de regio Rijk van Nijmegen? Vul dan de vragenlijst in!

Vul jij de online vragenlijst in?

Woon je in de regio Rijk van Nijmegen (gemeente Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen of Wijchen)? En ben je pleegouder, pleegkind, eigen kind van pleegouders of eigen kind van pleegouders? Of ben je een professional of beleidsmedewerker binnen de pleegzorg, jeugdbescherming of gemeente? Vul de vragenlijst in en laat ons weten hoe het gaat met de pleegzorg in jouw regio. De vragenlijst is anoniem en het duurt 15 tot 20 minuten om het in te vullen. 

Klik hier voor meer informatie en de link naar de vragenlijst.

Het goede gesprek

Om succesvolle pleegzorg te kunnen bieden, moet de manier waarop we pleegzorg organiseren beter. Daarvoor is een samenhangende visie op jeugdzorg nodig, waarin pleegzorg expliciet een plek heeft. Het vraagt ook samenwerking en inbreng van alle partijen die bij pleegzorg betrokken zijn: gemeenten, pleegzorgaanbieders én pleeggezinnen. In dit project stimuleren en faciliteren we regionaal een ‘goed gesprek’ om pleegzorg (nog) beter te organiseren. Op basis van de uitkomsten van deze gesprekken stellen we een verbeteragenda zodat pleegzorg op meer plaatsen beter georganiseerd kan worden.

In de jeugdzorgregio’s Rijk van Nijmegen en West Brabant Oost voeren we pilots uit. Op basis van de ervaringen in de pilotregio’s gaan we het proces van het goede gesprek verder ontwikkelen om vervolgens in zoveel mogelijk regio’s het goede gesprek over pleegzorg te faciliteren.

Meer informatie over het goede gesprek vind je hier

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten