Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Nieuw pleeggezin

Het is een spannende tijd als er een pleegkind in je gezin komt. Door de komst van een pleegkind - of misschien wel meerdere - gaan er waarschijnlijk dingen veranderen in je gezin. Gewoontes en routines die je met elkaar hebt, zijn niet altijd vanzelfsprekend voor het pleegkind. En wat het pleegkind gewend is, kan vreemd zijn voor jou.

Daarnaast komen er veel andere dingen op je af bij een pleegzorgplaatsing: je maakt kennis met alle betrokken personen, zoals de pleegzorgbegeleider, jeugdbeschermer en eventueel de ouders van het pleegkind en je maakt afspraken over bezoekregelingen, school of kinderopvang en regelt alle praktische zaken.

De NVP heeft veel informatie over pleegzorg en nieuwe plaatsingen. Op deze pagina vind je handige documenten die je op weg helpen en kun je je aanmelden om maandelijks extra informatie, tips en adviezen te ontvangen via de mail. 

Startwijzer - checklist nieuwe plaatsing

Dit document helpt je om belangrijke zaken op een rij te zetten als er een pleegkind in je gezin komt. Je kunt het gebruiken als checklist bij een nieuwe plaatsing, als verzamelplek voor alle informatie of als overdrachtsdocument bij een over- of terugplaatsing. 

Download

Startwijzer - informatie bij een pleegzorgplaatsing

In het informatiegedeelte van de Startwijzer vind je alle informatie over pleegzorg die je als nieuw pleeggezin nodig hebt. De Startwijzer helpt je snel op weg bij alle praktische zaken die bij een pleegzorgplaatsing komen kijken.

Download

Ontvang meer informatie!

We hebben nog veel meer informatie, tips en adviezen voor pleegouders. Schrijf je hieronder in om maandelijks een e-mail te ontvangen met tips, adviezen, weetjes, informatie en andere zaken die van belang zijn voor beginnende pleegouders.

leestips •.png

Schrijf je in om onze maandelijkse mailing te ontvangen met tips en informatie waar je als pleeggezin iets aan hebt!

Schrijf je in!

Kunnen we je helpen?

Nog niet uitgelezen? Lees verder in de pleegzorgblogs of neem een kijkje in de themadossiers

Ben je benieuwd wat de NVP doet, samen met pleeggezinnen in Nederland? Een overzicht van onze activiteiten vind je hier. Heb je vragen over pleegzorg of over de NVP? Neem gerust contact op!

Blijf op de hoogte!

Volg ons op Facebook voor dagelijkse updates over pleegzorg en schrijf je in voor de nieuwsbrieven van de NVP!

Home

Contact.png

Contact met de helpdesk

Heb je vragen over pleegzorg of advies nodig? Stel je vragen aan de helpdesk, wij helpen je verder!

Contact
Sluiten