Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Apeldoorn

Netwerken in Apeldoorn

 

Een enthousiaste groep pleegouders is afgelopen jaar gestart met een netwerk in Apeldoorn. We spraken daarover met één van de initiatiefnemers, Maaike Ansems: “Het is eigenlijk heel erg snel gegaan met het opzetten van ons netwerk. Vorig jaar september hebben we een eerste avond gehad, waarna er verschillende avonden volgden. Elke avond had een eigen thema: omgaan met de biologische familie, over pleegoudervoogdij en een inspiratieavond over pleegzorg.”

Maaike heeft veel positieve geluiden gehoord van pleegouders over de bijeenkomsten: het uitwisselen van ervaring en het vinden van informatie zijn twee zaken waar veel behoefte aan is. “Het is heel erg waardevol om pleegouders te spreken die precies met dezelfde thema’s bezig zijn: het helpt je om te relativeren en je kunt ook weer tips delen met elkaar.

Ik heb veel gehad aan de tips en de gesprekken. De mooiste tip vond ik: neem complimenten die je krijgt over jouw pleegouderschap heel serieus! Eerder deed ik het namelijk af als ‘ach, het is toch heel normaal’, of ‘ik zou nog zoveel anders willen doen’. Ik heb gemerkt dat ik veel positieve energie krijg door met andere pleegouders te sparren over het (pleeg)ouderschap: het maakt je heel krachtig.”

Terug naar Uit de praktijk

Sluiten