Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

De kleine gids voor pleegouders

Samenvatting De kleine gids pleegzorg

De Kleine Gids Pleegzorg beschrijft in toegankelijke taal de nieuwe wetsvoorstellen over de jeugdzorg en de meest actuele juridische en pedagogische uitgangspunten, met betrekking tot doel en duur van een pleegzorgplaatsing, overplaatsing van pleegkinderen en bezoekregeling tussen pleegkinderen en hun ouders.

Als een kind niet bij zijn ouders kan wonen, is pleegzorg de eerst aangewezen vorm van jeugdzorg. Binnen de pleegzorg moeten voortdurend keuzes gemaakt worden die bepalend zijn voor het verdere leven van een kind.

Daarbij kunnen juridische en pedagogische kaders elkaar aanvullen en versterken, maar ook tot een spanningsveld leiden. De Kleine Gids Pleegzorg beschrijft in toegankelijke taal de nieuwe wetsvoorstellen over de jeugdzorg en de meest actuele juridische en pedagogische uitgangspunten, met betrekking tot:

  • doel en duur van een pleegzorgplaatsing;
  • overplaatsing van pleegkinderen;
  • bezoekregeling tussen pleegkinderen en hun ouders.

Juist omdat de Kleine Gids Pleegzorg de juridische en pedagogische werkelijkheid met elkaar verbindt, biedt de Gids uitstekende handvatten voor iedereen die beslissingen over de toekomst van een kind moet nemen!

De Gids is geschikt voor (pleeg)ouders en voor professionals die werkzaam zijn in de jeugdzorg. Verder voor iedereen die te maken krijgt met pleegzorg in het onderwijs, maatschappelijk werk, verslavingszorg, psychiatrische zorg of LVG circuit.

De Kleine Gids Pleegzorg. Juridisch en pedagogisch (ver)antwoord.

Moeilijke zaken, makkelijk uitgelegd.

Bestel dit boek

Terug naar boeken

Sluiten