Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Verhalen over pleegzorg

Blogs

Op deze pagina vind je blogs van pleegouders over hun pleegzorgervaringen. Wil je zelf ook een bijdrage leveren of vertellen over het pleegouderschap? Kijk op de pagina Doe mee!

 1. “Zie de zon door de bladeren en hou dat vast in je hart”

  24 oktober 2020 om 09:00 door Amy

  blog_amy_bankje.jpg

  De Week van de Pleegzorg komt er weer aan. En wat gaan we zeggen, lieve mensen? Om mij heen zie ik de een na de andere pleegouder afhaken, opgeven, het niet meer aan kunnen en het niet meer volhouden. Dus, wat gaan we zeggen? Ik weet uit ervaring dat in deze week mensen mij gaan benaderen met de volgende woorden:

  Lees meer

 2. Broertjes en zusjes

  17 oktober 2020 om 09:00 door Amy

  broertjeszusjes.jpg

  Broertjes en zusjes bij elkaar plaatsen als het thuis niet meer gaat. Het lijkt het meest logische streven van de hulpverlening, als je meerdere kinderen uit huis moet plaatsen. Uit de praktijk weten wij helaas dat dat niet gebeurt. Wij hebben twee keer een uithuisplaatsing gehad waarbij meerdere kinderen betrokken waren. Omdat wij een crisispleeggezin zijn is niet alle informatie in het begin al bekend, helaas. Dus toen pleegkindje Kay kwam, wisten wij niet dat er nog meer broertjes en zusjes betrokken waren. Daar kwamen we pas na een aantal weken achter, toen ze allemaal al in een ander pleeggezin zaten.

  Lees meer

 3. Kwijt

  10 oktober 2020 om 10:00 door Amy

  blog.amy.kwijt.jpg

  “Zijn er nog bijzonderheden die wij moeten weten over uw pleegkindje Faya?” De telefonische intake voor het kinderdagverblijf vindt plaats. Bijzonderheden? Ja, ze is heel bijzonder en ze woont niet voor niets bij ons, maar wat is wijsheid. Wat zeg je wel en wat zeg je niet. Ik besluit om dit meisje een eerlijke start te geven en zo min mogelijk informatie door te spelen die er niet toe doet. Wel noem ik even dat ze nogal gauw kwijt is. De vrouw aan de telefoon noemt het ondernemend. Ik noem het gewoon kwijt. Kwijt om vervolgens omgeroepen te worden over de camping, kwijt om vervolgens vast te zitten in een winkelwagentje. Gewoon kwijt! 

  Lees meer

Sluiten