Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Verhalen over pleegzorg

Blogs

Op deze pagina vind je blogs van pleegouders over hun pleegzorgervaringen. Wil je zelf ook een bijdrage leveren of vertellen over het pleegouderschap? Kijk op de pagina Doe mee!

 1. Niemand wil haar hebben

  11 februari 2019 10:00 door Hanneke

  rugzak.PNG

  Het is dinsdagavond negen uur als de telefoon gaat. Een mevrouw van de jeugdbescherming belt met de vraag of we voor die nacht een plek hebben voor een meervoudig beperkt meisje van negen jaar. “Waarom bel je mij?” vraag ik. “Dit is toch geen kind voor een gewoon pleeggezin? Dit is een kind voor een instelling en anders ken ik genoeg gezinshuizen die crisisbedden hebben. Dat lijkt me passender.” “Klopt”, is het antwoord. “Alleen wil niemand haar hebben.”

  Lees meer

 2. Over de krant en een vleermuizen-meisje

  13 december 2018 09:43 door Anna

  Afbeelding vleermuismeisje.PNG

  Ik weet het nog goed. Op een woensdagochtend zat ik met de tranen in mijn ogen en sprak ik uit: ik heb zó'n zin dat er een kindje komt! Volgens mij zijn we er klaar voor. Het enige waar ik tegenop zie, is een kind dat echt de hele dag praat en aandacht vraagt.

  Lees meer

 3. Tradities

  6 november 2018 10:00 door Hanneke

  319269912_da0304261d_z.jpg

  Het verbaast me altijd weer, de hang naar tradities. Toch blijkt elke keer weer hoe belangrijk het is voor kinderen. En zeker ook voor pleegkinderen.

  Lees meer

Sluiten