Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Verhalen over pleegzorg

Blogs

Op deze pagina vind je blogs van pleegouders over hun pleegzorgervaringen. Wil je zelf ook een bijdrage leveren of vertellen over het pleegouderschap? Kijk op de pagina Doe mee!

 1. Opgroeien in een multicultureel­ pleeggezin

  28 oktober 2021 om 08:00 door Femmie, Lindy

  4 Dit huis is een thuis.jpg

  Het boek Dit huis is een thuis geeft een stem aan gekleurde jongeren die opgroeien bij witte pleeg- of adoptieouders en zo samen een multicultureel gezin vormen. De geïnterviewde jongeren hebben verschillende culturele achtergronden. In woord en beeld wordt zichtbaar gemaakt wie zij zijn en hoe ze zichzelf zien. De makers van dit boek, Femmie Juffer, Lindy Popma en Monique Steenstra, vertellen waarom ze het hebben geschreven en wat ze van de jongeren hebben geleerd.

  Lees meer

 2. InZoomen bijeenkomst drie: help mijn pleegkind is puber!

  27 oktober 2021 om 16:00 door Basma

  Basma pleegzorg.jpg

  In november organiseert de NVP samen met pleegzorg.nl een reeks van vier online bijeenkomsten voor pleegouders. In deze bijeenkomsten ontmoet je andere pleegouders, leer je samen meer over een pleegzorgonderwerp en kun je ervaringen en tips uitwisselen over dit onderwerp. De derde bijeenkomst op 18 november gaat over pubers in pleegzorg.

  Lees meer

 3. Loyaliteit

  21 oktober 2021 om 09:00 door Amy

  Image.jpeg

  “Ik weet waarom ik zoveel moedervlekken heb.” Pleegdochter Demi kijkt me vol overtuiging aan. “Dat is omdat ik twee moeders heb!” Twee moeders, zo ziet ze het en zo is het ook. Het lijkt me fijn dat wanneer je als kind niet meer thuis kunt wonen, je ergens terecht komt waar iemand jou opvangt alsof je zijn of haar echte kind bent. Op die echte manier van je houdt en je verzorgt, met pure vader- of moederliefde. 

  Lees meer

Sluiten