Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Verhalen over pleegzorg

Blogs

Op deze pagina vind je blogs van pleegouders over hun pleegzorgervaringen. Wil je zelf ook een bijdrage leveren of vertellen over het pleegouderschap? Kijk op de pagina Doe mee!

 1. Ochtendhumeur

  13 januari 2022 om 10:00 door Amy

  blog amy

  Gisteravond om negen uur loop ik naar boven en hoor wat gerommel. Ik kijk en zie dat pleegdochter Faya druk aan het spelen is in haar kamer. De kamer is veranderd in een chaos. Er ligt geen kledingstuk of speelgoed meer op de juiste plek.  

  Lees meer

 2. Mythes over gehechtheid

  23 december 2021 om 13:00 door Femmie

  2 Mythes gehechtheid.jpg

  Er bestaan hardnekkige mythes over gehechtheid. Soms hoor je dat kinderen in schrijnende opvoedingsomstandigheden zich niet kunnen hechten. Maar… kinderen hechten zich ook aan mishandelende of verwaarlozende ouders, al is dat vaak op een onveilige manier. ‘Niet-gehecht’ komt zelden voor en dan vrijwel alleen bij extreem verwaarlozende tehuisopvoeding.

  Lees meer

 3. Waar is die jacka?

  22 december 2021 om 10:00 door Gerdien

  6 Gerdien 1.jpg

  “Uhm, nog even over die nieuwe jas van je. Die moest gewassen worden, toch? Waar ligt die?” Puberlief blijft onverstoorbaar naar het schermpje van zijn telefoon staren. “Hey swa!” Ik grijns inwendig om de vergelijking met een buitenlandse toerist die jou beter verstaat als je hem in zijn eigen taal aanspreekt. “Het is tijd om je jacka te wassen!” Met mijn zeer bescheiden kennis der Nederlandse straattaal heb ik al zijn aandacht weten te vangen. Hij fronst zijn wenkbrauwen en denkt na. “Nee,” reageert hij verschrikt, “die ligt nog bij de skatebaan!”

  Lees meer

Sluiten