Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Verhalen over pleegzorg

Blogs

Op deze pagina vind je blogs van pleegouders over hun pleegzorgervaringen. Wil je zelf ook een bijdrage leveren of vertellen over het pleegouderschap? Kijk op de pagina Doe mee!

 1. Net even iets anders

  28 november 2020 om 09:00 door Amy

  sint.amy.jpg

  Wel een beetje raar, dit jaar. Ik word er bijna sentimenteel van. Het voordeel van altijd ”in de kleine pleegkinderen” te hebben gezeten is namelijk dat ik er bijna twee decennia lang geen één heb gemist. Waar ik het over heb? De jaarlijkse sinterklaasintocht natuurlijk! Achttien jaar lang stond ik elke herfst in de regen, de kou of zon. Het maakte niet uit, ik stond er. Sint moet het overzicht een beetje zijn kwijtgeraakt want bijna elk jaar stonden we met andere pleegkinderen met smart te wachten op de beste man.

  Lees meer

 2. Mama!

  22 november 2020 om 09:00 door Natasja

  hartje.jpg

  Onze pleegtwins zeiden al snel mama en papa tegen ons. In het begin dachten we: zo, dat is al snel zeg! Maar ach, dachten wij. Het is ook logisch. Ze horen niet anders, onze eigen kinderen zeggen ook mama en papa, de hele dag door. Eerst zeiden we nog: nee ik ben mama of papa niet, maar Natasja / Stefan. Maar dat was geen doen! Als je bedenkt hoe vaak kinderen van twee jaar ‘mama’ zeggen en dat keer twee, weet je waarom het geen doen is. Dus gingen wij er al vrij snel in mee.

  Lees meer

 3. Communicatie

  21 november 2020 om 09:00 door Amy

  planbord.jpg

  Communicatie: communicatie is een activiteit waarbij levende wezens gegevens uitwisselen door op elkaars signalen te reageren.

  Nou... genoeg levende wezens in ons huis. Acht wel te verstaan. En onze pleeghond natuurlijk, maar dat is een heel ander verhaal. Communiceren is iets waar we niet om heen kunnen als mens. Als ik naar ons gezin kijk gaat er nog weleens wat mis in de communicatie. Is er voor sommigen “ineens” een verjaardag, gaan wij “ineens” een weekendje weg of staat er “ineens” een tandarts bezoek gepland. 

  Lees meer

Sluiten