Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Verhalen over pleegzorg

Blogs

Op deze pagina vind je blogs van pleegouders over hun pleegzorgervaringen. Wil je zelf ook een bijdrage leveren of vertellen over het pleegouderschap? Kijk op de pagina Doe mee!

 1. Ont-moeten

  20 februari 2021 om 10:00 door Amy

  blog_Amy_ontmoeten.jpg

  Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als (pleeg) moeder moet ik nogal wat. Het begint als ik in de ochtend mijn ogen open doe. En het eindigt als ik naar bed ga. Ik wil juist minder moeten. Mezelf minder ‘moetjes’ opleggen voor de volgende dag. Ik moet dat pakje wegbrengen. Ik moet de ramen zemen. Ik moet het speelgoed opruimen. Ik moet, ik moet, ik moet....

  Lees meer

 2. Bang

  19 februari 2021 om 10:00 door Geertje

  Blog_Geertje.png

  Nu we op het punt staan om pleegouders te worden, denk ik veel na over het moederschap. Wat betekent dat, mama zijn, en wat wordt mijn taak als pleegouder? En dan denk ik aan mijn eigen moeder.

  Lees meer

 3. Het "normale" leven

  14 februari 2021 om 10:00 door Natasja

  blog_natasja_koffie.jpg

  Maandagochtend 7 uur.  Zoals gewoonlijk gaat de wekker van mijn man af. Ik was gedurende de lockdown gewend geraakt aan het 'uitslapen' tot 7.45 uur. Maar deze mooie, witte maandagmorgen dat alle kinderen weer naar school/peuterspeelzaal mogen had ik er - zeker na een avonddienst - zeer veel moeite mee. Dus besloot ik om nog een half uurtje te blijven liggen. Heerlijk! 

  Lees meer

Sluiten