Over InZoomen: veerkrachtig de feestdagen in

InZoomen: veerkrachtig de feestdagen in

Hoe buig jij mee met alle december-verplichtingen en hoe veer je terug? 

Ieder jaar neem je het jezelf voor: december wordt een rustige, relaxte en gezellige maand voor iedereen! Je probeert zo relaxed mogelijk te zijn en het voor iedereen leuk te houden. Maar dat is niet altijd reëel als je omgeving ook dingen van je vraagt en met de mogelijke spanningen die zo’n maand met zich meebrengt bij je (pleeg)kinderen. Daarbij kun je wel wat veerkracht gebruiken om mee te buigen en terug te veren. Wat is ervoor nodig om veerkrachtig te zijn in de decembermaand? Hoe bereid je je pleegkinderen voor op deze maand? En jezelf? 

Veerkracht 

In deze online InZoom-bijeenkomst staat het thema veerkracht centraal. En dan vooral jouw veerkracht in een maand waarin je niet altijd invloed hebt op wat er gebeurt. Veerkracht is het vermogen om te herstellen van stress en tegenslag. Dat gaat ook over kleine dingen: te veel activiteiten en prikkels op een dag, planningen die je in de gaten moet houden, emoties van je (pleeg)kind die je niet in de hand hebt, enzovoort. Hoe blijf je dan veerkrachtig? Hoe zou je dat willen regelen en wat heb je daarvoor nodig?  

Hoe doen andere pleegouders dat? 

In de InZoom ga je met andere pleegouders in gesprek. Wissel tips uit en hoor van andere pleegouders hoe je veerkrachtig blijft in drukke tijden, zodat je er een relaxte maand van kunt maken. Maar ook: wat doe je als er wel spanning ontstaat en hoe voorkom je dat jouw veerkrachtige elastiek even helemaal opgerekt is? Ga je dit jaar voor kleine cadeautjes in een Sinterklaas-dobbelspel in plaats van een passend cadeau voor iedereen? Organiseer je een kerstdiner in pyjama, met pizza en cola voor de tv? Of ga je voor een driegangendiner? Met de tips van andere pleegouders ga je een ontspannen feestmaand tegemoet! 

Wees welkom! 

Voorbereiding

Op pleegzorg.nl, hét platform voor pleegouders, kun je je alvast voorbereiden op deze bijeenkomst. We wijzen je graag op een artikel over ‘zelfzorg’ en ‘gedrag van je pleegkind’. Deze artikelen kun je ter inspiratie lezen.  

Daarnaast geven we je een link naar een hele serie podcasts over ‘Veerkracht’. Er zitten diverse interessante afleveringen bij, wie weet inspireert het je vantevoren al!

➡️ Podcasts - Richard de Hoop  

Via de community op pleegzorg.nl kun je na de bijeenkomst met elkaar in contact blijven. Heb je nog geen account? Maak er dan direct een aan!

➡️ Community voor pleegouders

Praktische informatie

De bijeenkomst is online via Zoom. Er kunnen maximaal acht pleegouders deelnemen aan de bijeenkomst. Is de bijeenkomst vol? Meld je aan voor de wachtlijst zodat je alsnog mee kunt doen als er een plek vrijkomt. Als er genoeg aanmeldingen zijn, organiseren we snel een nieuwe bijeenkomst. 

Meld je aan voor de bijeenkomst via de button op deze pagina, dan ontvang je de link om mee te doen. 

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over pleegzorg en de NVP? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven
Sluiten