Over InZoomen: hoe gaat het nu écht met je?

InZoomen: hoe gaat het nu écht met je?

Denk je dat je soms tekortschiet in je pleegouderschap? Leg je de lat voor jezelf erg hoog? Heb je regelmatig last van schuldgevoelens? Voel je je gestrest? Dan is deze online Inzoomsessie, georganiseerd door de NVP en pleegzorg.nl, iets voor jou!

Je bent pleegouder geworden omdat je iets goed wilt doen voor de maatschappij door een kind op te vangen zolang het nodig is. Veel pleegouders leggen de lat hoog voor zichzelf: je wilt namelijk het beste voor je pleegkind. Daarvoor haal je als pleegouder alles uit de kast. Soms is het pleegouderschap minder leuk en vraagt het emotioneel veel van je.

Je voelt je misschien regelmatig boos, gefrustreerd, verdrietig, schuldig en onmachtig. Mogen de positieve gevoelens maar ook je negatieve gevoelens er gewoon zijn? Ben je mild genoeg voor jezelf? Maar ook: wie kan er voor jou zorgen als jij het even niet meer trekt? Wie of wat is jouw hulpbron? Hoe goed zorg jij mentaal voor jezelf?

Kortom: pleegouder hoe gaat het nu écht met je? 

In deze bijeenkomst gaan we met pleegouders, gedragswetenschapper Sophie Rotteveel en communitymanager/pleegouder Basma Djemni dit met elkaar verkennen. We wisselen ervaringen uit over mooie, soms moeilijke momenten als pleegouder en wat daarbij gevoeld wordt. En hopelijk leren we van elkaar hoe je met die gevoelens kan omgaan zodat je goed voor jezelf kan blijven zorgen.

Voorbereiding

Op pleegzorg.nl, hét platform voor pleegouders, kun je je alvast voorbereiden op deze bijeenkomst. Je vindt daar: 

Praktische informatie

De bijeenkomst is online via Zoom. Er kunnen maximaal zes pleegouders deelnemen aan de bijeenkomst. Is de bijeenkomst vol? Meld je aan voor de wachtlijst zodat je alsnog mee kunt doen als er een plek vrijkomt. Als er genoeg aanmeldingen zijn, organiseren we snel een nieuwe bijeenkomst. 

Meld je aan voor de bijeenkomst via de button op deze pagina, dan ontvang je de link om mee te doen. 

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over pleegzorg en de NVP? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven
Sluiten