Leren en kennis delen in leernetwerk kennis en ontwikkeling van pleegouders

Leren en kennis delen in leernetwerk kennis en ontwikkeling van pleegouders

28 maart 2024 om 08:00 door Tijs 0 reacties

3.png

Welke kennis heb je nodig en hoe kun je leren als pleegouder? Heb jij goede ideeën over leren en ontwikkeling van pleegouders en wil je van ouders, pleegouders en professionals horen hoe zij over dit onderwerp denken? Ben je nieuwsgierig, deel je graag jouw kennis en houd je ervan om je netwerk te vergroten? Dan is de Lerende beweging pleegzorg wellicht iets voor jou! In de Lerende beweging pleegzorg kun je meedoen en meedenken in het leernetwerk kennis en ontwikkeling pleegouders. Je kunt ook de beweging volgen en activiteiten en opbrengsten verspreiden. Doe jij mee?

Ervaring delen is kennis vermenigvuldigen

De Lerende beweging pleegzorg stimuleert uitwisseling en samenwerking tussen professionals, pleeggezinnen, beleidsmakers, ouders, jongeren en andere betrokkenen bij pleegzorg. Zo leren we samen over belangrijke pleegzorgonderwerpen zoals het voorkomen van breakdown, netwerkpleegzorg, de ontwikkeling van pleegouders en gedeeld opvoederschap. Dat doen we in vier leernetwerken. Ook ontwikkelen we nieuwe kennis en tools op basis van actuele vragen uit de pleegzorg. De Lerende beweging is een initiatief van het Nederlands Jeugdinstituut, Jeugdzorg Nederland en de NVP.

Leernetwerk kennis en ontwikkeling pleegouders

Voor het leernetwerk kennis en ontwikkeling van pleegouders zoeken we deelnemers, onder andere pleegouders en pleegzorgbegeleiders. Wat betekent het om pleegouder te zijn in deze tijd? Welke kennis heb je nodig en hoe leer je dit op een prettige manier? En hoe kunnen organisaties pleegouders het best bereiken met hun trainingsaanbod? Het afgelopen jaar is het leernetwerk kennis en ontwikkeling van pleegouders met deze vragen aan de slag gegaan. In 2024 gaan we hiermee verder en staan we heel concreet stil bij wat er mogelijk anders kan om trainingen en ondersteuning beter aan te laten sluiten bij pleegouders. Wil jij hierover meedenken en jouw ervaringen en ideeën delen? Meld je aan bij het leernetwerk!

Hoe kun je meedoen?

Er zijn twee manieren om betrokken te zijn bij de Lerende beweging pleegzorg. 

1. Actief deelnemen aan het leernetwerk

Als je actief wilt deelnemen aan het leernetwerk kennis en ontwikkeling pleegouders, vraagt dit om commitment. Dat betekent dat je aanwezig bent op de bijeenkomsten en een lerende houding aanneemt. We komen zes keer per jaar online samen en de bijeenkomsten duren anderhalf uur. We organiseren één of twee keer per jaar een fysieke bijeenkomst.  

2. Volgen van de opbrengsten van de leernetwerken en leeractiviteiten en dit delen met jouw netwerk

Je wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van alle activiteiten gelinkt aan de Lerende beweging pleegzorg. Het is fijn als je de informatie verspreidt binnen jouw organisatie en professionele of persoonlijke netwerk. In onze nieuwsbrieven kunnen we je soms ook een poll voorleggen of vragen mee te denken over een bepaald vraagstuk. 

Doe je mee? 

Ben je enthousiast en wil je je aanmelden voor het leernetwerk kennis en ontwikkeling pleegouders? Meld je aan bij Judith via jhooydonk@denvp.nl. Wil je graag betrokken zijn als volger? Meld je dan hier aan. 

Andere leernetwerken en meer informatie

Wil je liever meedoen in de leernetwerken over breakdown, gedeeld opvoederschap of netwerkpleegzorg? Dat kan ook, neem daarvoor contact op met Judith via de contactgegevens hierboven. Meer informatie over de Lerende beweging pleegzorg vind je hier

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten