Deel jouw kennis en ervaring in het leernetwerk gedeeld opvoederschap

Deel jouw kennis en ervaring in het leernetwerk gedeeld opvoederschap

21 maart 2024 om 08:00 door Tijs 0 reacties

2.png

Wil jij jouw verhalen en ervaringen over gedeeld opvoederschap delen en van ouders, pleegouders en professionals hoe zij over dit onderwerp denken? Of weet je veel over gedeeld opvoederschap? Ben je nieuwsgierig, deel je graag jouw kennis en houd je ervan om je netwerk te vergroten? Dan is de Lerende beweging pleegzorg wellicht iets voor jou! In de Lerende beweging pleegzorg kun je meedoen en meedenken in het leernetwerk gedeeld opvoederschap. Je kunt ook de beweging volgen en activiteiten en opbrengsten verspreiden. Doe jij mee?

Ervaring delen is kennis vermenigvuldigen

De Lerende beweging pleegzorg stimuleert uitwisseling en samenwerking tussen professionals, pleeggezinnen, beleidsmakers, ouders, jongeren en andere betrokkenen bij pleegzorg. Zo leren we samen over belangrijke pleegzorgonderwerpen zoals het voorkomen van breakdown, netwerkpleegzorg, de ontwikkeling van pleegouders en gedeeld opvoederschap. Dat doen we in vier leernetwerken. Ook ontwikkelen we nieuwe kennis en tools op basis van actuele vragen uit de pleegzorg. De Lerende beweging is een initiatief van het Nederlands Jeugdinstituut, Jeugdzorg Nederland en de NVP.

Leernetwerk gedeeld opvoederschap

Voor het leernetwerk gedeeld opvoederschap zoeken we pleegouders, pleegzorgbegeleiders en jeugdbeschermers die willen deelnemen. Kinderen hebben er baat bij als ouders en pleegouders goed kunnen samenwerken, maar dat kan best ingewikkeld zijn. Wat is hiervoor nodig van ouders, pleegouders en de pleegzorgbegeleider? In dit leernetwerk gaan we vanuit verschillende invalshoeken aan de slag met deze en andere vragen. Ook werken we samen aan concrete producten om de ervaringen en inzichten die we opdoen met anderen te delen. Bijvoorbeeld via het maken van een korte video. Wil jij ook meer leren over gedeeld opvoederschap en jouw eigen kennis hierover inzetten? Meld je aan voor ons leernetwerk!

Hoe kun je meedoen?

Er zijn twee manieren om betrokken te zijn bij de Lerende beweging pleegzorg. 

1. Actief deelnemen aan het leernetwerk gedeeld opvoederschap

Als je actief wilt deelnemen aan het leernetwerk gedeeld opvoederschap, vraagt dit om commitment. Dat betekent dat je aanwezig bent op de bijeenkomsten en een lerende houding aanneemt. We komen zes keer per jaar online samen en de bijeenkomsten duren anderhalf uur. We organiseren één of twee keer per jaar een fysieke bijeenkomst.  

2. Volgen van de opbrengsten van de leernetwerken en leeractiviteiten en dit delen met jouw netwerk

Je wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van alle activiteiten gelinkt aan de Lerende beweging pleegzorg. Het is fijn als je de informatie verspreidt binnen jouw organisatie en professionele of persoonlijke netwerk. In onze nieuwsbrieven kunnen we je soms ook een poll voorleggen of vragen mee te denken over een bepaald vraagstuk. 

Doe je mee? 

Ben je enthousiast en wil je je aanmelden voor het leernetwerk gedeeld opvoederschap? Meld je aan bij Judith via jhooydonk@denvp.nl. Wil je graag betrokken zijn als volger? Meld je dan hier aan. 

Andere leernetwerken en meer informatie

Wil je liever meedoen in de leernetwerken over breakdown, de ontwikkeling van pleegouders of netwerkpleegzorg? Dat kan ook, neem daarvoor contact op met Judith via de contactgegevens hierboven. Meer informatie over de Lerende beweging pleegzorg vind je hier

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten