Sluit aan bij het leernetwerk netwerkpleegzorg!

Sluit aan bij het leernetwerk netwerkpleegzorg!

14 maart 2024 om 08:00 door Tijs 0 reacties

lbp (1200 x 400 px) (2).png

Krijg jij nooit genoeg van de verhalen en ervaringen van ouders, pleegouders en professionals en weet je veel over netwerkpleegzorg? Ben je nieuwsgierig, deel je graag jouw kennis en houd je ervan om je netwerk te vergroten? Dan is de Lerende beweging pleegzorg wellicht iets voor jou! In de Lerende beweging pleegzorg kun je meedoen en meedenken in het leernetwerk netwerkpleegzorg. Je kunt ook de beweging volgen en activiteiten en opbrengsten verspreiden. Doe jij mee?

Ervaring delen is kennis vermenigvuldigen

De Lerende beweging pleegzorg stimuleert uitwisseling en samenwerking tussen professionals, pleeggezinnen, beleidsmakers, ouders, jongeren en andere betrokkenen bij pleegzorg. Zo leren we samen over belangrijke pleegzorgonderwerpen zoals het voorkomen van breakdown, netwerkpleegzorg, de ontwikkeling van pleegouders en gedeeld opvoederschap. Dat doen we in vier leernetwerken. Ook ontwikkelen we nieuwe kennis en tools op basis van actuele vragen uit de pleegzorg. De Lerende beweging is een initiatief van het Nederlands Jeugdinstituut, Jeugdzorg Nederland en de NVP.

Leernetwerk netwerkpleegzorg

Voor het leernetwerk over netwerkpleegzorg zoeken we deelnemers, met name pleegouders, screeners, wijkteam en jeugdbeschermers, die ervaring hebben met netwerkpleegzorg. Het leernetwerk is bezig met het ontwikkelen van gespreks- en situatiekaarten om het thema ‘emotionele veiligheid’ tijdens de screening te bespreken met netwerkpleegouders. Heb jij als netwerkpleegouder misschien iets gemist tijdens de screening? Of welke vragen zou jij als professional willen stellen? Wil je jouw ervaringen hierover delen en met ons meedenken! Meld je aan voor ons leernetwerk!

Hoe kun je meedoen?

Er zijn twee manieren om betrokken te zijn bij de Lerende beweging pleegzorg. 

1. Actief deelnemen aan het leernetwerk netwerkpleegzorg

Als je actief wilt deelnemen aan het leernetwerk netwerkpleegzorg, vraagt dit om commitment. Dat betekent dat je aanwezig bent op de bijeenkomsten en een lerende houding aanneemt. We komen zes keer per jaar online samen en de bijeenkomsten duren anderhalf uur. We organiseren één of twee keer per jaar een fysieke bijeenkomst.  

2. Volgen van de opbrengsten van de leernetwerken en leeractiviteiten en dit delen met jouw netwerk

Je wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van alle activiteiten gelinkt aan de Lerende beweging pleegzorg. Het is fijn als je de informatie verspreidt binnen jouw organisatie en professionele of persoonlijke netwerk. In onze nieuwsbrieven kunnen we je soms ook een poll voorleggen of vragen mee te denken over een bepaald vraagstuk. 

Doe je mee? 

Ben je enthousiast en wil je je aanmelden voor het leernetwerk netwerkpleegzorg? Meld je aan bij Judith via jhooydonk@denvp.nl. Wil je graag betrokken zijn als volger? Meld je dan hier aan. 

Andere leernetwerken en meer informatie

Wil je liever meedoen in de leernetwerken over breakdown, de ontwikkeling van pleegouders of gedeeld opvoederschap? Dat kan ook, neem daarvoor contact op met Judith via de contactgegevens hierboven. Meer informatie over de Lerende beweging pleegzorg vind je hier

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten