Nieuwe boeken in de boekenclub, vraag gratis een boek aan!

Nieuwe boeken in de boekenclub, vraag gratis een boek aan!

6 maart 2024 om 09:00 door Tijs 2 reacties

Pleegzorgboekenclub (1200 x 400 px).png

We hebben de pleegzorgboekenclub aangevuld met maar liefst 37 nieuwe boeken! Vraag gratis een boek aan en bespreek het, nadat je het gelezen hebt, met andere pleegouders in de community op pleegzorg.nl. Lees je mee?

Er zijn allerlei verschillende boeken toegevoegd aan de boekenclub, maar ze hebben allemaal een link met pleegzorg of gezinshuizen. Je kunt nu bijvoorbeeld het boek 'Ik zou dat niet kunnen' van Alice ten Napel aanvragen, waarin ze haar pleegzorgervaringen beschrijft. Meer ervaringsverhalen lees je in 'Verwonder' van Marlin Wildeboer, 'Ik noem je bij je naam' van Gerda Kruiger of 'Mevrouw, mag ik bij u wonen?' van Caroline Karssen. Er zijn ook boeken over onderzoek en wetenschap zoals 'Pleegkinderen' van Anne Maaskant en Anouk Reinders of 'Uithuisgeplaatste jeugdigen' van Annemiek Harder, Erik Knorth en Chris Kuiper. Daarnaast zijn er kinderboeken: 'Floor staat er niet alleen voor' van Jantine Riksen en Nanda Roep bijvoorbeeld, of 'Lise' van Flore.

Over een aantal boeken verschenen interviews met de schrijvers en schrijfster in BIJ ONS. We spraken voor het magazine met gezinshuisouder Rini van Dam over haar boek 'Donderdagen' en Lily Monori van Dijken vertelde over haar boek 'Het verborgen meisje'. Een voorproefje van het boek 'Meester Jaap is een held (op sokken)' van Jacques Vriens vind je in deze video die we vorig jaar in de Week van de Pleegzorg maakten: acteur Ferdi Stofmeel leest een verhaal over pleegzorg voor

Naast deze boeken zijn er nog veel meer boeken beschikbaar: er is voor ieder wat wils. Wacht niet te lang met het aanvragen van een boek, want op is op!

Hoe werkt het?

Vraag gratis een boek aan en we sturen het boek naar je op. Lees het boek, maak aantekeningen of onthoud wat jou raakt: dit kun je met andere pleegouders bespreken in de community van pleegzorg.nl. Heb je het boek uit? Ga in de pleegzorgboekenclub op pleegzorg.nl naar het gesprek over jouw boek. Deel met andere pleegouders wat jij van het boek vond of reageer op wat andere pleegouders schreven over het boek. Het is fijn als je daarna het boek terugstuurt, dan kunnen andere pleegouders het ook lezen.

Vraag een boek aan

Reacties

 1. Dirk Aelterman Dirk Aelterman Schreef op 10 maart 2024 om 16:16:11

  Het boek 'Een puber-pleegzoon' van schrijfster en pleegmoeder Liesbeth Vervecken vertelt het reilen en zeilen van een pleeggezin met een puberpleegzoon in huis.
  Het lijkt me zeker interessant om dit boek op te nemen in jullie leeslijst. Pleegouders met pubers zullen hier zeker inspiratie en herkenning in vinden. Er is immers nog erg weinig geschreven over pubers in pleegzorg.
  Dit boek is dus zeker een aanwinst en verrijking voor jullie lezers!

 2. Willie Willie Schreef op 20 maart 2024 om 17:53:06

  Премного благодарю ! Заскакивайте и дополнительно на наш онлайн-сервис
  :) Дома с французским балконом

Plaats een reactie

Sluiten