Nieuwsgierige mensen gezocht voor leernetwerk breakdown

Nieuwsgierige mensen gezocht voor leernetwerk breakdown

4 maart 2024 om 13:00 door Tijs 0 reacties

lbp (1200 x 400 px) (1).png

Ben jij nieuwsgierig en weet je veel over breakdown? Wil je delen wat voor jou werkt om pleegzorg vol te houden, heb je tips en adviezen om de draagkracht van pleegouders te vergroten of wil je meedenken over ondersteuning voor pleeggezinnen? Dan is de Lerende beweging pleegzorg wellicht iets voor jou! Je kunt meedoen en meedenken in het leernetwerk breakdown of je kunt de beweging volgen en activiteiten en opbrengsten verspreiden. Doe jij ook mee?

Ervaring delen is kennis vermenigvuldigen

De Lerende beweging pleegzorg stimuleert uitwisseling en samenwerking tussen professionals, pleeggezinnen, beleidsmakers, ouders, jongeren en andere betrokkenen bij pleegzorg. Zo leren we samen over belangrijke pleegzorgonderwerpen zoals het voorkomen van breakdown, netwerkpleegzorg, de ontwikkeling van pleegouders en gedeeld opvoederschap. Ook ontwikkelen we nieuwe kennis en tools. Dit doen we op basis van actuele vragen uit de pleegzorg. De Lerende beweging is een initiatief van het Nederlands Jeugdinstituut, Jeugdzorg Nederland en de NVP.

Leernetwerk breakdown

Onderdeel van de Lerende beweging zijn vier leernetwerken over breakdown, netwerkpleegzorg, de ontwikkeling van pleegouders en gedeeld opvoederschap. Voor het leernetwerk breakdown zoeken we deelnemers, bijvoorbeeld pleegouders, jeugdbeschermers en wijkteammedewerkers. Dit leernetwerk houdt zich bezig met het versterken van informele pleegoudernetwerken. Pleegouders staan namelijk sterker als ze zich gesteund voelen door andere pleegouders en een stevig netwerk. Daarnaast leren we en wisselen we met elkaar uit welke factoren een breakdown kunnen voorkomen. Wat werkt voor jou om het pleegouderschap vol te kunnen houden? En welke adviezen of tips geef jij als professional aan pleegouders om hun draagkracht te vergroten? Wil je jouw kennis en ervaringen inzetten! Meld je aan voor ons leernetwerk! 

Hoe kun je meedoen?

Er zijn twee manieren om betrokken te zijn bij de Lerende beweging pleegzorg. 

1. Actief deelnemen aan het leernetwerk breakdown

Als je actief wilt deelnemen aan het leernetwerk breakdown, vraagt dit om commitment. Dat betekent dat je aanwezig bent op de bijeenkomsten en een lerende houding aanneemt. We komen zes keer per jaar online samen en de bijeenkomsten duren anderhalf uur. We organiseren één of twee keer per jaar een fysieke bijeenkomst.  

2. Volgen van de opbrengsten van de leernetwerken en leeractiviteiten en dit delen met jouw netwerk

Je wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van alle activiteiten gelinkt aan de Lerende beweging pleegzorg. Het is fijn als jij deze kennis verspreidt binnen jouw organisatie en professionele of persoonlijke netwerk. In onze nieuwsbrieven kunnen we je soms ook een poll voorleggen of vragen mee te denken over een bepaald vraagstuk. 

Doe je mee? 

Ben je enthousiast en wil je je aanmelden voor het leernetwerk breakdown? Meld je aan bij Judith via jhooydonk@denvp.nl. Wil je graag betrokken zijn als volger? Meld je dan hier aan. 

Andere leernetwerken en meer informatie

Wil je liever meedoen in de leernetwerken over netwerkpleegzorg, de ontwikkeling van pleegouders of gedeeld opvoederschap? Dat kan ook, neem daarvoor contact op met Judith via de contactgegevens hierboven. Meer informatie over de Lerende beweging pleegzorg vind je hier

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten