Onderzoek naar veiligheidsbeleving van jongeren

Onderzoek naar veiligheidsbeleving van jongeren

6 februari 2024 om 08:30 door Tijs 0 reacties

onderzoek veiligheidsbeleving banner.png

Hoe veilig voelen jongeren zich die niet meer thuis kunnen wonen? Onderzoeksbureau AEF onderzoekt de veiligheidsbeleving van jongeren in een pleeggezin, gezinshuis, jeugdzorginstelling, justitiële jeugdinrichting of als minderjarige alleenstaande vluchteling. Het doel van het onderzoek is om te leren van hun ervaringen en veiligheid verder te verbeteren. Kinderen en jongeren tot 23 jaar kunnen meedoen aan het onderzoek.

Dit onderzoek is een herhaalmeting van het onderzoek dat in 2021 is gedaan naar het gevoel van veiligheid van jongeren. De onderzoekers willen te weten komen hoe veilig kinderen zich voelen of hebben gevoeld tijdens hun verblijf in een pleeggezin, gezinshuis of andere vorm van jeugdhulp met verblijf en hoe dit kan verbeteren.

Kinderen en jongeren tot 23 jaar die verblijven - of die tot een halfjaar geleden verbleven - in een pleeggezin, gezinshuis, jeugdzorginstelling of als alleenstaande minderjarige vluchteling in een opvang, kunnen de vragenlijst invullen. Het is niet de bedoeling dat pleegouders de vragen invullen. Het duurt ongeveer 10 tot 15 minuten om de vragen in te vullen, dat kan tot 1 april. 

Vragenlijst veiligheidsbeleving

Meedoen aan het onderzoek is anoniem en gegevens worden veilig opgeslagen. Voor jongeren onder de 16 jaar is er toestemming nodig van de ouder of gezaghebbende om mee te doen aan het onderzoek. 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten