Geslaagde thema-avond bij Platform Pleeggezinnen Achterhoek

Geslaagde thema-avond bij Platform Pleeggezinnen Achterhoek

6 november 2023 om 10:00 door Tijs 1 reactie

ppa 1200x400 (1).png

Op dinsdag 24 oktober organiseerde het Platform Pleeggezinnen Achterhoek een thema-avond in Hengelo (Gld). NVP-collega's Ingrid en Jorien waren te gast en vertelden over de rechten en plichten van pleegouders en over de NVP. Het was een leuke en informatieve avond met twaalf pleegouders!

Na een kennismaking en een introductie van de NVP door Jorien vertelde Ingrid, die zelf ook pleegouder is en bij de helpdesk van de NVP werkt, over de rechten en plichten van pleegouders. Er werd gesproken over onder andere samenwerken, vergoedingen, de omgangsregeling en overplaatsingen. Aan de hand van een aantal stellingen ontstonden er leuke gesprekken. Zo werd er gesproken over het al dan niet vergoeden van bijzondere kosten. Hierbij viel opnieuw op dat het verwarrend is dat vergelijkbare kosten soms wel, maar soms ook niet vergoed worden. En bijvoorbeeld ook dat pleegouders onterecht te horen kregen dat de toeslag voor crisisplaatsingen niet meer bestond. Met betrekking tot de omgangsregeling waren de aanwezigen het erover eens dat er allereerst naar het belang van het kind gekeken moet worden: maatwerk is noodzakelijk.

De avond werd afgesloten met vragen uit het gespreksspel Vertel Verder. De aanwezige pleegouders deelden mooie verhalen uit de praktijk. De avond vloog voorbij! Voor een volgende keer is er nog genoeg te vertellen. Wil je daarbij zijn? Volg het Platform Pleeggezinnen Achterhoek op Facebook of Instagram of houd de agenda in de gaten. Heb je vragen over de rechten en plichten van pleegouders of vind je het leuk als we tijdens een thema-avond van jouw pleegoudernetwerk meer komen vertellen over dit onderwerp? Neem dan contact op met de helpdesk!

Reacties

  1. hester evers hester evers Schreef op 13 november 2023 om 09:49:08

    leerzame avond!!
    zeker voor herhaling vatbaar.

Plaats een reactie

Sluiten