Jorien

Jorien

31 oktober 2023 om 10:00 door Anna 0 reacties

jorien 1200 x 400.png

Jorien hier! Een van de medewerkers van de NVP. Je ziet de komende periode zo nu en dan een gezicht van één van ons voorbij komen. Wie werken er nou eigenlijk bij de vereniging? En wat doen ze zoal? 

Jorien werkt nu zo’n 6,5 jaar met veel plezier als projectleider bij de NVP. Ze is een bezige bij die altijd veel projecten tegelijk doet, vooral gericht op ontmoeten en verbinden van pleegouders.
Ze is goed in organiseren en houdt ervan om creatief bezig te zijn. Is er iets dat snel geregeld moet worden, dan is zij vaak degene die zegt: “Dat doe ik wel!”

Toen ze vier jaar oud was, zijn er twee pleegkinderen bij hen in huis gekomen. Dat was een enerverende tijd. In die periode hebben haar ouders soms steun gemist. 
Jorien vindt het jammer dat sommige pleegouders nog steeds een gebrek aan steun ervaren. In haar werk organiseert zij ontmoetingen met pleegouders en richt zij zich op samenwerken: wanneer wérkt het tussen ouders en pleegouders? 

Aan haar inzet om een fijne vereniging voor pleeggezinnen te vormen, ligt het in ieder geval niet. “Als ik op een bijeenkomst ook maar één pleegouder hoor zeggen dat er bijna sprake was van een breakdown, maar diegene door steun van andere pleegouders weer een modus heeft gevonden, denk ik: hier doe ik het voor!”

Het is zoveel wat Jorien doet, dat we even een opsomming geven:

  • achter de schermen druk voor de week van de pleegzorg
  • projectleider netwerkbijeenkomsten
  • presentaties en voorlichting over pleegzorg (landelijk)
  • redactielid BIJ ONS
  • betrokken bij de community op pleegzorg.nl
  • projectleider versterken medezeggenschap bij pleegouderraden
  • projectleider pleegmaatjes

De tip van Jorien: zorg voor een goed netwerk.

Op welke manier voel jij je gesteund? Laat het weten in de reacties hieronder of stuur een bericht naar info@denvp.nl

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten