Wil jij aan de slag met Mijn Backpack om met pleegkinderen te praten over een uithuisplaatsing?

Wil jij aan de slag met Mijn Backpack om met pleegkinderen te praten over een uithuisplaatsing?

7 september 2023 om 15:30 door Tijs 0 reacties

mijn backpack.png

Mijn Backpack is een programma om met pleegkinderen te praten over de uithuisplaatsing. Het programma wordt ingezet bij verschillende pleegzorgorganisaties. We zijn benieuwd of jij als pleegouder getraind wil worden om zélf met je pleegkind aan de slag te gaan met Mijn Backpack. 

Het programma Mijn Backpack is gebouwd rond het verhaal van een eendje met een rode rugzak dat bij de hondenfamilie gaat wonen. Mijn Backpack helpt kinderen om hun eigen verhaal te vertellen en zo meer grip te krijgen op wat er gebeurd is en hoe ze zich daarbij voelen. Alle materialen in het programma zijn ontwikkeld samen met pleegkinderen. Meer informatie over Mijn Backpack vind je op www.mijnbackpack.com.

Training

Om met Mijn Backpack te leren werken is een training ontwikkeld. De training biedt praktische en concrete handvatten om met kinderen in gesprek te gaan over de uithuisplaatsing. Je krijgt in de training meer kennis over trauma, scheiding en verlies en emotionele ontwikkeling van kinderen. Door de training ben je beter in staat om met pleegkinderen te praten over de uithuisplaatsing, hen te begrijpen en te begeleiden bij het verwerken van hun emoties.

Het programma is ontwikkeld door Bep van Slooten en Rinske Mansens. Een aantal pleegzorgaanbieders werkt met Mijn Backpack en wij willen kijken of we pleegouders kunnen trainen om zélf met hun pleegkind aan de slag te gaan met dit programma. Voordat we dat gaan doen willen we eerst weten of pleegouders daar interesse in hebben. Zou je daarvoor een paar korte vragen willen beantwoorden? Dankjewel alvast!

Naar de vragen

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten