De ideeënfabriek: denk mee over onderzoek en kennis over pleegzorg

De ideeënfabriek: denk mee over onderzoek en kennis over pleegzorg

9 mei 2023 om 16:00 door Linda 0 reacties

Header kennisagenda (1200 × 400 px).png

Er is al veel bekend over pleegzorg, maar we weten nog niet alles. Waar willen we meer over weten en hoe en met wie kunnen we dat onderzoeken? Daarover kun je meedenken in de ideeënfabriek die we samen met het Nederlands Jeugdinstituut organiseren op 26 juni in Utrecht. Samen met onderzoekers, pleegzorgbegeleiders, pleegouders, (pleeg)jongeren, ouders, jeugdbeschermers en medewerkers van wijkteams en gemeenten bedenken we welke kennis en informatie nog ontbreekt en hoe we dit kunnen onderzoeken.

Tijdens de bijeenkomst kun je jouw ervaringen en ideeën delen. Zo kunnen we samen bepalen welke nieuwe onderzoeken over pleegzorg nodig zijn. Die onderzoeken nemen we op in de Kennisagenda pleegzorg, waarin we ideeen en adviezen voor nieuw onderzoek over pleegzorg verzamelen. We gaan in de ideeënfabriek aan de slag om concrete richtingen voor de kennisagenda te bepalen en kijken welke samenwerkingen mogelijk zijn om die richtingen uit te werken. Iedereen kan meedoen aan de bijeenkomst, daarvoor hoef je zelf geen onderzoeker te zijn. 

Doe je mee? Hieronder vind je de praktische informatie:

  • Maandag 26 juni, 15.00 tot 20.30 uur
  • De Werkspoorfabriek, Schaverijstraat 11 Utrecht
  • Reiskosten worden vergoed
  • Aanmelden: klik hier

Kennisagenda pleegzorg

De ideeënfabriek is onderdeel van ons project Kennisagenda pleegzorg, waarin we samen met het Nederlands Jeugdinstituut ideeën en adviezen verzamelen voor nieuw onderzoek over pleegzorg. Meer informatie over het project vind je hier

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten