InZoomen: het levensverhaal van een pleegkind vastleggen

InZoomen: het levensverhaal van een pleegkind vastleggen

21 maart 2023 om 12:00 door Tijs 0 reacties

211004 inzoomen  (1200 × 480 px) (1).png

Samen met pleegzorg.nl organiseren op 18 en op 25 april twee InZoom-bijeenkomsten. Samen met Fiet van Beek, bedenker van Mijn Levensboek, hebben we het over het vastleggen van het levensverhaal van een pleegkind. Wil je weten waarom dit belangrijk is of hoe je dit kunt doen? Of wil je jouw tips en ideeën hierover delen? Meld je dan aan voor de bijeenkomsten!

Als pleegkinderen op meerdere plekken hebben gewoond en door verschillende mensen zijn verzorgd, hebben ze daar niet altijd herinneringen van. Dat kan later voor onduidelijkheid en onzekerheid zorgen: pleegkinderen hebben vaak moeite met ‘gaten’ in hun geschiedenis. Mijn Levensboek is een manier om die gaten in te vullen. In bijeenkomst vertelt Fiet waarom het belangrijk is de geschiedenis van een pleegkind in beeld te brengen, hoe je dit doet en hoe je Mijn Levensboek hiervoor kunt gebruiken.

We organiseren twee bijeenkomsten:

  • 18 april, 20.00 - 21.00 uur: voor pleegouders die Mijn Levensboek niet gebruiken of hiermee willen starten. Deze sessie gaat over het belang van het vastleggen van de geschiedenis en handige tips om dat als pleegouder te doen. Fiet legt uit hoe je Mijn Levensboek hiervoor kunt gebruiken. Meld je hier aan!
  • 25 april, 20.00 - 21.00 uur: Voor pleegouders die al werken met Mijn Levensboek en specifieke tips willen. Deze sessie gaat specifiek over het gebruik van Mijn Levensboek, uiteraard kun je daarbij ook je eigen tips en ideeën delen. Meld je hier aan!

Community op pleegzorg.nl

Wil je in gesprek met pleegouders over dit onderwerp of een ander pleegzorgonderwerp? Of wil je na de bijeenkomst doorpraten met de andere deelnemers? Dat kan op de community van pleegzorg.nl. Maak direct een account aan en start een gesprek!

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten