Denk mee over de ontwikkeling van Mockingbird in Nederland

Denk mee over de ontwikkeling van Mockingbird in Nederland

20 februari 2023 om 11:30 door Tijs 2 reacties

mockingbird (1200 × 400 px).png

Wil je meedenken over de ontwikkeling van Mockingbird in Nederland? Dat kan in vier bijeenkomsten voor (pleeg)ouders, ervaringsdeskundigen, experts en andere betrokkenen. De bijeenkomsten worden georganiseerd door Stichting Ondersteuning Pleeggezin, de organisatie die de start van Mockingbird in Nederland begeleidt.

Tijdens de bijeenkomsten denk je mee over actuele vraagstukken en uitdagingen voor nieuwe Mockingbird-netwerken. Zo draag je bij aan de verdere ontwikkeling van Mockingbird in Nederland. Daarnaast krijg je updates uit de eerste pilot, die in november 2022 startte in Waddinxveen. De eerste bijeenkomst is gepland op donderdag 16 maart van 12:00 – 17:00 uur. 

Wil je meedenken in de bijeenkomsten? Meld je dan voor 24 februari aan bij Myrthe via myrthe@ondersteuningpleeggezin.nl. Zij neemt contact met je op voor verdere informatie. 

Mockingbird

Een Mockingbirdnetwerk bestaat uit zes tot tien pleeggezinnen. De spil in het netwerk is het hub-pleeggezin: zij organiseren bijeenkomsten, maken ontmoeting mogelijk en bieden praktische ondersteuning. De onderlinge hulp en ondersteuning in het netwerk versterkt pleeggezinnen: samen kunnen zij pleegzorg beter volhouden. Vijf pleeggezinnen uit Waddinxveen startten op 17 november in een pilot met het eerste Mockingbirdnetwerk in Nederland. Het doel is om deze manier van werken uiteindelijk in heel Nederland mogelijk te maken. 

Meer informatie over Mockingbird vind je hier of op www.mockingbirdnederland.nl

Reacties

  1. Wendie Wendie Schreef op 20 februari 2023 om 20:28:30

    Op zich wel een mooi iets, maar volgens mij zijn het wel allemaal gezinnen van dezelfde pleegzorgorganisatie die bij zo'n Hun home komen. Er zijn in een aantal regio's verschillende pleegzorgorganisaties actief, hoe werkt dat dan?

  2. Wendie Wendie Schreef op 20 februari 2023 om 20:29:48

    Op zich wel een mooi iets, maar volgens mij zijn het wel allemaal gezinnen van dezelfde pleegzorgorganisatie die bij zo'n Hun home komen. Er zijn in een aantal regio's verschillende pleegzorgorganisaties actief, hoe werkt dat dan?

Plaats een reactie

Sluiten