Video's over vijf gouden regels voor samenwerking

Video's over vijf gouden regels voor samenwerking

17 februari 2023 om 09:00 door Tijs 0 reacties

gouden regels.png

Hoe kun je als ouders en pleegouders een goede samenwerkingsrelatie opbouwen en wat heb je daarvoor nodig? In vijf korte films over de ‘Gouden regels in de samenwerking tussen ouders en pleegouders’ delen ouders en pleegouders hun verhalen en ervaringen over samenwerken. Bekijk de video's op pleegzorg.nl!

Ouders Joop en Wendy, Sylvia, Agnita en Kaila en pleegouders Boudewijn en Aline, Marieke, Heidi en Judit vertellen in de films wat hen heeft geholpen om de soms ingewikkelde samenwerking te verbeteren. Dit zorgde voor meer vertrouwen in elkaar en dat had een positief effect op de ontwikkeling van de kinderen. In iedere korte film vormt een ‘gouden regel’ de kern: 

  • De tijd nemen
  • Open zijn en verantwoordelijkheid en zorg delen
  • Empathisch en respectvol zijn
  • Gastvrijheid en interesse tonen
  • Omgaan met spanning en meningsverschillen

Het doel van de films is om in gesprek te gaan, waardoor je elkaar als ouders en pleegouders beter begrijpt en samen oplossingen en ideeën kunt bedenken die de samenwerking versterken. Je kunt de films zelf bekijken of met bijvoorbeeld je pleegzorgbegeleider, met de ouders van je pleegkind, op een bijeenkomst met andere pleegouders of op een thema-avond van de pleegzorgorganisatie.

Bekijk de video's

Handreiking

Om je te helpen om in gesprek te gaan over de films, is een handreiking gemaakt. Daarin vind je informatie over de films en gespreksvormen en -vragen om in gesprek te gaan. Er taan ook thema’s uit de films in die je kunt koppelen aan je eigen situatie.

Thema gedeeld opvoederschap

In de eerste maanden van 2023 duiken we, samen met pleegouders en andere betrokkenen, dieper in het thema gedeeld opvoederschap. We zijn benieuwd hoe jij denkt over gedeeld opvoederschap: wat vind je ervan en hoe werkt het in de praktijk? Daar deden we onderzoek naar waarvan je binnenkort de resultaten kunt verwachten. Daarnaast delen we verhalen, informatie en ervaringen en organiseren we (online) bijeenkomsten over het thema. Op deze pagina houden we je op de hoogte en vind je snel meer informatie.

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten