Onderzoek: hoe denk jij over gedeeld opvoederschap?

Onderzoek: hoe denk jij over gedeeld opvoederschap?

9 januari 2023 om 14:00 door Tijs 0 reacties

3.png

Het gaat in de pleegzorg steeds vaker over gedeeld opvoederschap. Dit houdt in dat ouders en pleegouders samenwerken in de opvoeding van een pleegkind. Hoe denk jij hierover en hoe werkt gedeeld opvoederschap in de praktijk? Doe mee aan het onderzoek door een aantal korte vragen te beantwoorden!

Gedeeld opvoederschap

Als pleegouder zorg je voor een kind van andere ouders. Meestal hebben de ouders nog een belangrijke rol in het leven van hun kind. Goed samenwerken met de ouders is daarom belangrijk. Door gedeeld opvoederschap kan de plaatsing in het pleeggezin beter verlopen: een goede samenwerking helpt de ontwikkeling van een kind en zorgt voor continuïteit van een pleegzorgplaatsing. Het is ook goed voor de onderlinge band tussen ouders en kinderen; dat maakt de voorbereiding op een terugkeer naar huis makkelijker. 

Onderzoek

We zijn benieuwd naar jouw mening over gedeeld opvoederschap. Delen jij en de ouder(s) van je pleegkind het opvoederschap en zorgen jullie samen voor het kind? Hoe werkt dit in de praktijk? Wat heb je nodig van anderen om het mogelijk te maken? En hoe denk je over het delen van het opvoederschap? Laat het weten in de enquête. Invullen duurt ongeveer vijf minuten en kan via de link:

Naar het onderzoek

Thema

In de eerste maanden van 2023 duiken we, samen met pleegouders, dieper in het thema gedeeld opvoederschap. Dat doen we, naast dit onderzoek, door verhalen, informatie en ervaringen te delen en (online) bijeenkomsten te organiseren over het thema. Op deze pagina houden we je op de hoogte en vind je snel meer informatie. 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten