Netwerk

Netwerk

15 december 2022 om 08:00 door Amy 0 reacties

netwerk (Square) (1200 × 480 px).png

Bij het woord netwerk moet ik altijd aan de wifi-verbinding in ons huis denken. En eigenlijk is dat wel een mooie vergelijking. Want hoe belangrijk het wifi-netwerk is voor sommigen bij ons thuis, nog belangrijker is een netwerk voor een pleegkind.

Een pleegkind krijg je niet alleen in huis. Vaak zit er een heel netwerk achter. Een vader, een moeder, een opa en oma, broertjes en zusjes, ze horen allemaal bij het kindje wat je in huis krijgt. 

Met het netwerk deel je fijne momenten, maar ook verdrietige en moeilijke momenten. Je voelt hun verlangen naar nabijheid als afstand soms nodig is. Je merkt hun afstand terwijl het kind soms nabijheid nodig heeft. Er is veel verdriet en moeite bij ouders. Maar ook dankbaarheid en mooie momenten om samen te delen. 

Waar ik blij mee ben is dat ze me weten te vinden, ondanks boosheid, woede, verdriet en wanhoop. We elkaar weten te vinden en er is verbinding - of we doen ons best om de verbinding weer op te zoeken. Het kost tijd, energie, geduld en liefde, maar het is de investering meer dan waard. Een pleegkind heb je niet alleen: het netwerk hoort er zeker ook bij! 

Amy (42) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (41). Ze hebben drie eigen kinderen Joy (19) Nicky (17) en Joël (15) en drie pleegkinderen Demi (7), Finn (5) en Faya (4). Volg Amy ook op haar Facebookpagina facebook.com/amy.schrijft of Instagram: @amy.schrijft

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten