LOPOR en NVP versterken medezeggenschap pleegouders

LOPOR en NVP versterken medezeggenschap pleegouders

13 december 2022 om 13:00 door Tijs 0 reacties

versterken medezeggenschap (1200 × 480 px).png

Samen met de LOPOR gaan we de medezeggenschap van pleeggezinnen via de pleegouderraad versterken. Dat doen we door kennis en informatie voor pleegouderraden te ontwikkelen, zodat zij binnen een pleegzorgorganisatie de stem van pleeggezinnen kunnen laten horen.

Medezeggenschap

Het is belangrijk dat pleeggezinnen kunnen meepraten over wat goed gaat en wat beter kan in de pleegzorg. Binnen de pleegzorgorganisatie kan dat via de pleegouderraad, ook wel POR. Maar niet alle pleegouders weten van het bestaan van dit medezeggenschapsorgaan of wat de POR voor hen kan betekenen. En niet elke pleegouderraad heeft genoeg leden of kennis om de stem van pleegouders te laten horen. De medezeggenschap is daardoor beperkt; dat willen we verbeteren!

Wat gaan we doen? 

  • We maken een hoe-boek, waarin we pleegouderraden tips en informatie geven over de praktische kant van de organisatie van de pleegouderraad.
  • We verzamelen alle informatie die relevant is voor pleegouderraden in een kennisdossier dat op pleegzorg.nl komt. Daarin gaan we in op de taken, rechten en plichten van een pleegouderraad. 
  • We onderzoeken hoe we pleegouders het beste kunnen helpen bij de voorbereiding op het lidmaatschap van de pleegouderraad. Daarna gaan we met de uitkomsten aan de slag en ontwikkelen we een methode of aanpak om pleegouders te helpen en ondersteunen in de POR. 
  • Via een nieuwsbrief houden we pleegouderraden op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen. Ook andere geïnteresseerden deze nieuwsbrief ontvangen. Schrijf je hier alvast in voor de nieuwsbrief belangenbehartiging.

Vragen en meer informatie

Meer informatie over het project vind je hier. Heb je een vraag, wil je meedenken of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Jorien via jkruijswijkjansen@denvp.nl

In dit project werken we samen met de LOPOR, het Landelijk Overleg Pleegouderraden. Meer informatie over de LOPOR vind je op www.lopor.nl.

 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten