Kerst

Kerst

12 oktober 2022 om 08:00 door Amy 0 reacties

blog amy kerst header.png

Misschien een beetje vroeg, maar als pleegouder is het nodig om af en toe een beetje vooruit te denken. Kerst is zo’n vooruitdenkmoment. Want hoe gaan we die beladen dagen dit jaar indelen?

Met kerst wordt er extra gemist door de ouders en de grootouders van onze pleegkinderen. Een familiefeest zonder familie is niet fijn. Altijd die lege plekken aan tafel. Altijd die ongeopende kerstcadeautjes onder de boom. 

Demi geeft aan deze kerst bij ons te willen vieren. Ze wil niet langer iets missen tijdens kerst in ons pleeggezin. Na overleg met alle partijen is besloten om hier gehoor aan te geven. Het gaat tenslotte om het kind. Dus viert Demi dit jaar de kerst waar ze kerst het liefst viert, bij ons. 

Toch maakt het me verdrietig. Want ik weet dat er dit jaar een opa en oma zullen zijn die dit meisje met kerst extra gaat missen. Ons voorstel om kerst op een andere dag te vieren werd resoluut afgewezen want dat was geen echte kerst. 

Zo lastig, al die gevoelens, al die emoties, al dat gemis. We maken er een fijn kerstfeest van. Maar het blijft voor veel ouders en pleegkinderen een dag met een dubbel gevoel. En eerlijk gezegd: ook voor mij als pleegmoeder wordt het een kerst met een dubbel gevoel.

Amy (42) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (41). Ze hebben drie eigen kinderen Joy (19) Nicky (17) en Joël (15) en drie pleegkinderen Demi (7), Finn (5) en Faya (4). Volg Amy ook op haar Facebookpagina facebook.com/amy.schrijft of Instagram: @amy.schrijft

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten