In gesprek over pleegzorg met staatssecretaris Van Ooijen

In gesprek over pleegzorg met staatssecretaris Van Ooijen

25 maart 2022 om 09:00 door Tijs 0 reacties

stas header.png

Op donderdag 17 maart bracht staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Maarten van Ooijen een bezoek aan een gezinshuis in Rotterdam. NVP-directeur Peter was erbij, samen met andere pleegouders en gezinshuisouders, professionals en pleegjongeren, voor een gesprek over pleegzorg en wat pleeggezinnen nodig hebben om goede pleegzorg te kunnen bieden. 

Staatssecretaris Van Ooijen was zeer geïnteresseerd in de drijfveren van de pleegouders om een kind in hun huis op te vangen en drukte ook zijn waardering en bewondering uit voor die keuze. In het gesprek benadrukten de aanwezige pleegouders dat het belangrijk is dat professionals voldoende tijd en ruimte hebben om pleeggezinnen te ondersteunen en begeleiden. Ook gaven ze aan dat er tijdige passende specialistische zorg voor kinderen beschikbaar moet zijn. 

stas2
In het gesprek kwam ook aan bod dat er uitdrukkelijk aandacht moet zijn voor pleegzorg in het brede jeugdzorgbeleid van de overheid om dat mogelijk te maken. Zo kan pleegzorg verder versterkt kan worden. Er zijn veel problemen in de jeugdzorg. Door de aandacht voor alle delen waar problemen spelen, laat de aandacht voor pleegzorg te wensen over. Dat doet geen recht aan de belangrijke en onmisbare rol die pleegouders spelen in de zorg voor kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen wonen.

JongWijs

Ook Imane van JongWijs was aanwezig bij het werkbezoek. Zij vertelt op de site van JongWijs hoe het was en welke boodschap zij de staatssecretaris mee heeft gegeven.

Denk met ons mee!

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Neem dan contact op met Peter via pvanderloo@denvp.nl. Wil je met ons meedenken of laten weten wat er speelt voor pleegouders? Meld je dan aan voor ons pleegzorgpanel

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten