Pleegoudernetwerk Dronten: vijf nieuwe bijeenkomsten gepland

Pleegoudernetwerk Dronten: vijf nieuwe bijeenkomsten gepland

9 november 2021 om 15:07 door Tijs 0 reacties

1622617880404.jpg
Toen de gemeente Dronten in 2019 een oproep deed om lokale initiatieven aan te melden, stuurden wij het idee in om een pleegoudernetwerk te starten. Tweeënhalf jaar later heeft het pleegoudernetwerk, dat opgestart is met ondersteuning van NVP-netwerkversterker Jolanda, een stevige basis: het netwerk bestaat uit ongeveer acht pleegouders en voor het komende half jaar staan maar liefst vijf bijeenkomsten op de planning!

Begin april 2020 besloot de gemeenteraad van Dronten om eenmalig een bedrag toe te kennen voor het opstarten van een pleegoudernetwerk. Daarmee konden we aan de slag! Maar toen we écht van start wilden gaan met de eerste bijeenkomst, zaten we midden in coronatijd. Daarom was de aftrap een onlinebijeenkomst. Dat was een succes, dus was het in oktober 2020 tijd voor de eerste live-bijeenkomst in de Dorpsboerderij in Dronten. Kennismaken stond centraal, naast het uitwisselen van pleegzorgverhalen en het delen van ervaringen. Er volgenden nog twee bijeenkomsten, waarvan de laatste bij een van de pleegouders thuis was. 

De acht pleegouders in het netwerk hebben een enorme verscheidenheid aan ervaringen. Pleegouders geven aan dat het delen van hun eigen verhaal en het vinden van erkenning en herkenning in de verhalen van andere pleegouders elke ontmoeting bijzonder waardevol en geslaagd maakt. Buiten de bijeenkomsten om houden de pleegouders contact via een whatsappgroep. Er is een stevige basis om op verder te bouwen! 

Nieuwe bijeenkomsten

Tot de zomer zijn er vijf bijeenkomsten gepland. De bijeenkomsten zijn van 20.00 tot 21.30 uur bij een van de pleegouders thuis. Klik op de bijeenkomst om je aan te melden:

Netwerkversterkers

NVP-netwerkversterker Jolanda hielp het netwerk in Dronten bij het opstarten. Zij organiseerde de eerste bijeenkomsten van het netwerk, in overleg met de gemeente en pleegzorgorganisaties, en begeleidde deze bijeenkomsten. Na vier bijeenkomsten is er voldoende animo en vertrouwen bij de pleegouders om zelf het netwerk voort te zetten. Natuurlijk blijven we wel betrokken en blijven we het netwerk ondersteunen.

Ontmoet pleegouders bij jou in de buurt 

Wil jij ook pleegouders bij jou in de buurt ontmoeten? Op onze netwerkenkaart vind je een overzicht van de netwerken die er zijn in Nederland. Wie weet is er al een netwerk bij jou in de buurt. Is er nog geen netwerk? Je kunt ons hoe-boek voor initiatiefnemers gebruiken om zelf aan de slag te gaan met ontmoetingen voor pleegouders bij jou in de buurt. En natuurlijk kunnen onze netwerkversterkers je verder helpen! Neem daarvoor contact met ons op via pleegoudernetwerken@denvp.nl.

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten